ДФ: Разумијемо Данијела Живковића јер мора да буде прва политичка жртва Ђукановића

Фото: Поглед

Демократски фронт показује пуно разумијевање за муке млађаног Данијела Живковића јер мора да буде прва политичка жртва Мила Ђукановића, који је прије два дана покушао да изведе државни удар, јер је одбио да Миодрагу Лекићу додијели мандат за формирање Владе, поручују из овог политичког савеза.

Бранећи пучисту Ђукановића, посланик Живковић је још једном демонстрирао црногорској јавности да у лику предсједника ДПС-а види фараона чија воља би требало да буде изнад Устава и закона ове државе. Пошто је за нас Мило Ђукановић обичан криминалац на функцији предсједника државе, имамо обавезу да заштитимо Црну Гору и њене институције свим расположивим демократским средствима. А потпис 41- ог посланика који траже разрешење Мила Ђукановића, у овом тренутку представља једини уставни механизам који ће стати на крај његовој самовољи и обезбиједити несметано функционисање институција до избора судија Уставног суда, наводе из Демократског фронта.

Они додају да предсједник ДПС- а никад више не може бити изнад државе, и добронамјерно га упозоравају да се врати у уставне оквире и изврши своје протоколарне обавезе у именовању Миодрага Лекића за мандатара.

Господина Живковића због година које има нећемо подсјећати на догадјаје из покрадених предсједничких избора 1997. године, али његовог шефа Ђукановића подсјећамо, мада сигурно није то заборавио, како је Момира Булатовића уз насиље полиције и разваљених врата избацио из зграде Предсједништва. За разлику од Ђукановићевих метода, ми ћемо њега, стриктно поштујући Устав, врло брзо разријешити са функције предсједника државе, и уручити му решење да напусти зграду Предсједништва, додају из ДФ-а.

Како истичу, вријеме је да у Црној Гори најзад треба да заживи владавина права, и да сви они, а првенствено Ђукановић, који злоупотребљавају службени положај морају одговарати пред независним правосудним органима.

А господину Живковићу добронамјерно савјетујемо да што прије напусти Титаник на којем се налази и потражи гумењак за спасавање, јер кад једне глуве ноћи полиција почне куцати на врата да води на саслушање код тужиоца, могу га замијенити с неком крупном рибом. А док он објасни да је само ситна риба у овом мору плавом- завршиће у политичкој маринади, закључују они.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest