ДФ: Саопштење за јавност

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА
(3.5.2020.)

Демократски фронт указује грађанима Црне Горе на посљедњу изјаву Мила Ђукановића, поводом 3. маја, Свјетског дана слободе медија, као на врхунац политичког и људског лицемјерја и бешчашћа. Иако свих ових година настоји до краја да пороби медијске слободе, и све медије стави под своју контролу, сад је управо имао скрупула да се придружи овогодишњој кампањи УН под слоганом “Новинарство без страха и фаворизовања”. И да лично упути подршку медијима у Црној Гори, како је наведено: “за професионално и слободно извјештавање”.

Да се Ђукановић на сличан начин већ годинама дволично руга грађанским слободама и правима, као и слободама медија, и више је него видљиво. А његова изјава управо говори о степену бескрупулозности да се подсмијава медијском простору Црне Горе и здравом разуму грађана. Зато на Првом каналу приватног Јавног сервиса Ђукановића свих ових година иде фарса, серија “Ђукановић против Ђукановића” на тему “Збори једно, а чини сасвим друго”. ДФ зато подсјећа вјечитог предсједника-премијера да је највећи проблем око професионалног и слободног извјештавања у Црној Гори – управо он лично. Да управо Ђукановић током свих ових година генерише све облике поробљавања медија и стављања у функцију његових потрепштина по вертикали моћи.
Као доказани хомо дуплекс, Ђукановић и овог пута подупире процес који плански урушава свих ових деценија, као посљедњи европски диктатор. ДФ му зато поручује да је већ одавно изгубио свако право да говори на задату тему, а не да још лично даје подршку новинарству. И то у земљи, у којој је направио огледну медијску црну рупу, која може служити за будућа проучавања репресивног учинка над слободним медијима. За илустрацију моћи и насиља над новинарима, уз хапшења због текстова, уз примјере монтираних судских процеса, уз паљења аутомобила, пребијање новинара, бомбашке нападе на редакције. Уз то се и даље не знају директни налогодавци притисака на новинара Туфика Софтића и новинарке, међу којима је и Анђела Ђикановић, уз редовна привођења Гојка Раичевића и Дражена Живковића. А при свему томе убиство највећег борца за слободу јавне ријечи у Црној Гори, Душка Јовановића, и даље остаје нерасвијетљено, као и све друге радње, генерисане, па заташкане са исте адресе, из врха режима.
На медијском небу Црне Горе Ђукановић је под контролу бескрупулозно ставио све што је могао, при чему се одупиру свега неколике медијске куће, уз невиђене притиске слугу режима. Наравно, он се вјешто уградио и у ову иницијативу УН нагласивши да је “посебно важно зауставити ширење лажних вијести и дезинформација”. И на тај начин се додатно разоткрио да је лично дао упут Суду у Бијелом Пољу око преиначења одлуке и подизања оптужнице против младог Радована Ракочевића, члана ДНП-а, активног учесника литија, само зато што је на свом твитер-налогу пренио вијест из медија о шефу режима, без било каквих коментара. Зато ДФ још једном јавно упозорава Ђукановића да ће лично, као налогодавац, бити одговоран за све што се Ракочевићу деси усљед нимало безазлених вишегодишњих здравствених проблема, у којима се тај млади човјек налази.
ДФ на крају жели да “охрабри” неколике преостале праве медијске куће у Црној Гори: “Благо вама док вам Ђукановић даје подршку за даљи рад. Слободно новинарство има да процвјета, на добробит мафије и полиције, као два крака исте хоботнице Ђукановића.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest