ДФ скупља потписе за иницијативу за разрјешење Ђукановића

Према информацијама „Вијести“, иницијативу је упућена старој већини. Из ГП УРА саопштили да ће је потписати

Демократски фронт почео је прикупљање потписа за иницијативу за разрјешење предсједника државе Мила Ђукановића.

Према информацијама „Вијести“, иницијативу је упућена старој већини.

Из ГП УРА казали су да им иницијатива још увијек није стигла, али да ће је неспорно потписати.

Предраг Булатовић (ДФ) рекао је у парламенту да је ДФ написао иницијативу и потписао, сходно Уставу, „поступак за разрјешење предсједника државе“.

Он је током расправе са Николом Ракочевићем (ДПС) прочитао шта је Ђукановић навео у писму предсједници Скупштине, ко је присуствовао консултацијама, ко се није одазвао…

„Уставна одредба није испоштована, није позвао на консултације Миодрага Лекића, Горана Даниловића Максима Вучинића“, навео је Булатовић.

Према члану 98 Устава Црне Горе поступак за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав може покренути Скупштина, на предлог најмање 25 посланика.

„Предлог за покретање поступка Скупштина доставља предсједнику Црне Горе на изјашњење. Одлуку о постојању или непостојању повреде Устава доноси Уставни суд и без одлагања је објављује и доставља Скупштини и предсједнику Црне Горе“, пише у Уставу.

Булатовић је казао да је лажна теза да су били потребни потписи за мандатара.

„Ми имамо јасну већину… Позивам Ђукановића и разумне људе из ДПС-а да га убиједе да повуче захтјев за распуштање Скупштине, да га повуче. Повуци, ако желиш мир и дијалог у Црној Гори и дај мандат Лекићу“, поручио је Булатовић Ђукановићу.

Булатовић је навео да постоји механизам у рукама одређених функционера да се одмах распишу предсједнички избори, као у Америци, избори се распишу у новембу а предсједник се инаугурише у јануару.

„То је и Ђукановић урадио 1997. када је покрао Момира Булатовића“, рекао је Булатовић.

Рекао је да је ДФ за договор, спремни су за договор око Судског савјета и гласали су за једног члана Судског савјета, а гласаће и за Уставни суд и ВДТ.

„Мило Ђукановић је прекршио Устав јер није додијелио мандат и није позвао на консултације све субјекте. Ако желимо добро Црној Гори, ако овдје 41 посланик тражи мандат, предсједник је морао то да уради“, рекао је Булатовић.

Предраг Секулић (ДПС) казао је да када су прошли рокови није било потребно да предсједник чека да се партије договоре.

Извор: Вијести

2 thoughts on “ДФ скупља потписе за иницијативу за разрјешење Ђукановића

  1. NAPOKON JE VIŠE VREME ZA NJEGOVU SMJENU. ON ZAGREZAO U MUTNE VODE I VIŠE NE PREŽE NIODCEGA. NEPOŠTUJE NI SVOJ NAROD NI DRŽAVU KAKO SE TOLIKUJE SVEBZARAD SVOG INTERESA. SPREMAN JE DA SE SVOJ NAROD MEDJUSOBNO POBIJE A DA BI ON OSTAO NA VLASTI I SYCUVAO KAPITAL KOJI JE NELEGALNO STEKAO. NA OVU INICIJATIVU O NJEGOVOJ SMJENI TRBA NAVESTI GDE SE MOGU SAKUPLJATI POTPISI ZA NJEGOVU SMJANU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest