ДФ: Тешко је нашем владици у овој земљи свакаквих подјела, диоба и зато га молимо и искрено храбримо да нас својом трпељивошћу окупља као што је то учинио данас у страдалној Мурини

Саопштење Демократског фронта,

У овим благим и радосним данима потребно је пригрлити свакога, никога не одбацити, свакоме помоћи, све истрпјети и опростити.

Треба благодарити на свакој похвалној ријечи упућеној било ком човјеку, вјернику или атеисти, сваком признању изреченом другом, даљем или ближем, као ријечи од самог владике и администратора Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникија упућене Демократама, нашим колегама из парламентарне већине.

Ми се поносимо тим ријечима јер то показује да имамо нашег вјерског старјешину који далеко види, цијени и поштује, који хвали оне који му се поклоне и искрено служе свевишњем Богу.

Наш владика је јуче на најрадоснији празник за све православне вјернике, у храму наше Српске православне цркве, изразио поштовање и захвалност предсједнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу што је његових десет посланика подржало измјене Закона о слободи вјероисповијести. Похвалио је њега лично у том одважном чину уважавања већинске православне Црне Горе.

Ми се радујемо томе, баш као што смо поносни што уважени владика није нас истицао ни издвајао да би нас сачувао од опасности сујетних осјећања или, не дај Боже, од неке незаслужене политичке користи које би такве ријечи нехотично могле произвести.

Можете мислити колико свети владика поштује нашу заједничку борбу против безбожничког закона када је све то морао да прећути и истакне доприносе само оних који те вечери када је све почело нису били заједно са њим и нама. Сигурни смо да нам се, заправо, у себи искрено диви због исказане храбрости и добијеног благослова од блаженопочившег патријарха Иринеја за почетак мирних и Богу пријатних литијских окупљања.

Замислите колико он вреднује наш допринос у изгласавању новог закона гдје смо чинили скоро двије трећине оних који су га подржали и усвојили. Скоро два пута више од јуче похваљених којима се са уважавањем и ми захваљујемо што су нам помогли у тој часној и демократској одлуци.

Не желимо ни да помислимо колико наш владика воли што се, баш као и он, боримо да се не признаје лажна држава Косово, што смо против санкција Русији, што не желимо да гласамо за смјену Лепосавића јер српски народ није геноцидан и колико је владици тешко да о томе не говори. То чини да не би неког повриједио ко можда не мисли и не осјећа као он.

Тешко је нашем владици у овој земљи свакаквих подјела, диоба и зато га молимо и искрено храбримо да нас својом трпељивошћу окупља као што је то учинио данас у страдалној Мурини. Да сви буду исти и сви заједно у миру и слози, без истицања било кога, осим Свевишњега на небу и вјерујућег народа на земљи.

Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *