DIK jednoglasno prihvatio kandidaturu Andrije Mandića za predsjednika

Foto: Jutjub printskrin/Нова српска демократија

Na sjednici Državne izborne komisije (DIK), na kojoj se ponovo raspravljalo o predsjedničkoj kandidaturi jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, ustanovljeno je da je provjerom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da bi kandidatura bila validna. To je na sjednici kazao predsjednik DIK-a Nikola Mugoša.

Kandidatura Andije Mandića potvrđena je jednoglasno.

Na početku sjednice, nakon utvrđivanja dnevnog reda, Mugoša je pročitao dopis RIK-a.

„Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio zahtjev administrativni, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtjev za dvojno državljanstvo. Ne želim da neko mislim da neko iz DIK-a ima nepovjerenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima“, kazao je član DIK-a Milisav Ćorić.

Podsjećamo, DIK nasjednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije. Tada je traženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

DIK-u je juče stigao dopis iz Republičke izborne komisije Srbije (RIK) u kome se navodi da će se provjeriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

Podsjećamo, DIK se u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtjevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsjednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

pogled.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest