Дјелови безбједносног сектора не смију се отгрнути од Устава

Вријеме читања 2 минута

Предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић (ДФ) казао је да се не смије дозволити никад више да се дјелови безбједносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом.

„Сјутрашње контролно саслушање треба да покаже значај институција које имају задатак да се боре против организованог криминала и корупције. Не могу ни претпоставити какве информације ћемо сјутра добити, али свакако је заједничка обавеза да допринесемо да се никад више ђелови безбједносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом“, истакао је Кнежевић.

Скупштински Одбор за безбједност и одбрану саслушаће сјутра потпредсједника Владе Дритана Абазовића, вршиоца дужности врховног државног тужиоца Дражена Бурића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, поводом дешавања у безбједносном сектору.

Одбор ће, како је најављено, саслушати и директора Агенције за националну безбједност (АНБ) Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског ођељења Драгана Радоњића.

Одлуку о контролном саслушању Одбор је донио једногласно, на иницијативу предсједника тог тијела Милана Кнежевића.

Образлужући иницијативу, Кнежевић је казао је да није тајна да је у Црној Гори нарушена, не само безбједносна, већ и друштвено-политичка ситуација, и да је то посљедица наслијеђеног вишедеценијског стања.

“Плашим се да је ових дана и неђеља безбједносна ситуација толико кулминирала, да посљедице могу да буду несагледиве, и сматрам да је надлежност Одбора да учини све и допринесе да се сачува интегритет и институција и државе Црне Горе”, додао је Кнежевић.

Сједница ће бити одржана у просторији за разматрање материјала означених степеном тајности.

Сјутрашње контролно саслушање треба да покаже значај институција које имају задатак да се боре против организованог криминала и корупције. Не могу ни претпоставити какве информације ћемо сјутра добити, али свакако је заједничка обавеза да допринесемо да се никад висе ђелови безбједносног сектора отргну од Устава и закона и срасту с организованом криминалом.

Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest