Đikanović: Vojvodić mi je pokazao snimak ubistva Vidaka Vujovića, bio sam šokiran, počeo sam svakodnevno da pijem

instagram/Printscreen
Podgoričanima Draženu Vojvodiću i Novici Đikanoviću, optuženima za svirepo ubistvo Vidaka Vujovića, nastavljeno je juče u Višem sudu u Podgorici. Đikanović je, iznoseći odbranu više od dva sata, pred sudom kazao da mu je Vojvodić 31. marta 2023. godine, pokazao snimak na kome se vidi ubistvo Vujovića, kao i da je zbog toga bio šokiran.

On je dodao da je Vojvodić prošao ispred njegove kuće i povjerio mu se da je ubio Vujovića.

Rekao je i da ne prihvata navode optužnice prema kojoj je zajedno sa Vojvodićem ubio Vujovića i da pokojnog nije poznavao.

U odbrani je naveo da toga dana kada je ubijen Vujović, nije izlazio iz kuće i cijeli dan proveo sa porodicom. Tvrdi da mu je stigla poruka od Vojvodića koji ga je pitao je li kući, prenose Vijesti.

“Poslije nekoliko sati Vojvodić je bez najave došao ispred moje porodične kuće. Vojvodić mi je tada rekao: “Ubio sam nekoga”. Pitao sam ga zašto i kako je to uradio, a on mi je odgovorio da ga je taj momak pratio i maltretirao i da više nije mogao da izdrži taj pritisak. Bio sam u šoku”, izjavio je Đikanović.

Dodao je da je Vojvodić bio vidno uznemiren i da je izgledao “kao da nije sav svoj”.

“Otišli smo do kola gdje mi je pokazao snimak na kome se vidi kako puca na jednog momka koji je ležao na tlu i bio okrenut leđima prema kameri. Čulo se kako taj momak kaže ,,nemoj” nakon čega se čuo pucanj. Bio sam maksimalno šokiran. Pitao sam ga “što ovo uradi”, izjavio je optuženi Đikanović. Kada je Vojvodić odlazio, dao mu je pištolj uz riječi “pričuvaj mi ovo malo”.

“Ne znam što sam ga uzeo na čuvanje. Stavio sam pištolj u ostavu. Već nakon pola sata zvao sam Vojvovića da mu vratim pištolj jer sam shvatio da je sa njim počinjeno ubistvo. Našli smo se na sportski terenima u blizini moje kuće gdje sam mu vratio oružje a potom smo se razišli”, kazao je Đikanović.

Nakon što je odgledao snimak, kako je naveo, počeo je da pije alkohol svakodnevno.

“Nisam bio priseban, pio sam dan -noć I htio sam na neki način da to zaboravim. Dva dana poslije odgledanog snimka cijeli dan proveo sam u seoskoj kafani blizu kuće. Popio sam oko 20 piva i uzeo najmanje gram kokaina. Kasnije uveče, oko 23 časa, Dražen me pozvao da se provozamo. Tada sam ispred sjedišta suvozača vidio dva bidona od pet litara sa benzinom. Otišli smo do nekog mjesta na izlazu iz Podgorice. Dražen je uzeo bidone a ja sam mu osvjetljavao put sa lampom sa telefona. Nije mi govorio gdje idemo niti sam ga ja bilo što pitao. Od kola smo otišli 100 metara u neku šumu gdje sam primjetio muško tijelo kako nepomično leži u travi. Zastali smo. Dražen je polio tijelo benzinom a onda ga zapalio upaljačem”, tvrdi optuženi.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Ane Radović, okrivljeni Đikanović je rekao da nikom nije pričao o ovom događaju.

Na pitanje branioca Vojvodića, advokata Damira Lekića, Đikanović je kazao i da se nije iznenadio kada mu je Vojvodić kazao šta je uradio jer su jedan u drugog uvijek imali veliko povjerenje. Dodao je da mu nije nikada pričao o sukobu sa pokojnim Vujovićem, pišu Vijesti.

Na prethodnom glavnom pretresu, okrivljeni Dražen Vojvodić, negirao je navode optužnice, navodeći da je bio u dobrim odnosima sa Vujovićem, te da mu je novčano pomagao. On je pred krivičnim vijećem sudije Veljka Radovanovića, dao detaljnu odbranu.

“Aposlutno nikad nisam imao nesuglasice sa, sada pokojnim Vujovićem, niti imam veze sa ovim događajem koji mi se stavlja na teret, nikad nisam nikakve poslove imao sa njim. Pokojnog Vujovića sam znao dosta dobro. Družili smo se, pozajmljivao sam mu novac. Zadnji put smo se vidjeli kada me je pitao da ga prebacim od Centra bezbjednosti do Donje Gorice, gdje je prethodno živio. Kada sam ga prebacio, ja sam nastavio svojim obavezama, svratio sam do apoteke jer sam imao prelom noge i onda sam otišao u stan na Starom Aerodromu”, rekao je u odbrani optuženi Vojvodić.

Advokatica Aleksandra Rogošić izjavila je da njen branjenik okrivljeni Ðikanović nije priznao navode optužnice.

“Moj branjenik je negirao izvršenje djela koje mu se optužnicom stavlja na teret, a iznoseći svoju odbranu, detaljno je opisao događaj koji se odnosi na paljenje leša, a da nije učestvovao u lišenju života oštećenog. Sud će cijeniti njegovu odbranu i u kontekstu svih dokaza koji tek treba da se provedu”, izjavila je Rogošić.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni 31. 03. 2023. godine, u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vujović Vidaka, na način što su po prethodnom dogovoru, namamili oštećenog, u nenaseljeni dio naselja Šteke, na nepristupačno mjesto.

Nakon ubistva, tijelo su polili benzinom i zapalili.

Izvor: Adria TV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest