Новаку пријети притвор (!?): Ђоковић на саслушању, власти одбијају да прихвате разлог за изузеће?

SARAH STIER/GETTY

Најновију информацију преноси аустралијски „The agе“, који наводи да званичници објашњавају Ђоковићу да медицинско изузеће на основу „прележане короне“ у последњих 6 месеци „можда није довољно“ да би се одобрио улазак у земљу

SARAH STIER/GETTY

Новак Ђоковић слетео је касно увече у Мелбурн, где га је дочекао прави пакао.

Наиме, према подацима локалних аустралијских медија, Новаку првобитно нису дали ни да изађе из авиона! Након тога, провео је више од два сата у царинском простору, да би онда био спроведен у тзв. „Имиграциони притвор“, где је разговарао са овлашћеним лицима.

Услед погрешног формулара за визу, Ђоковић је поноћ дочекао на аеродрому, у разговору са тамошњим властима, преноси Блиц.

Најновију информацију преноси аустралијски „The agе“, који наводи да званичници објашњавају Ђоковићу да медицинско изузеће на основу „прележане короне“ у последњих 6 месеци „можда није довољно“ да би се одобрио улазак у земљу!

Новак је слетео на аеродром око 23:15, али му првобитно нису дали да напусти летелицу, преноси италијански „Спортал“, позивајући се на изворе са терена.

Након тога, Новак је ушао у царински простор, где је почело вишесатно чекање.

Како преносе аустралијски медији, Ђоковићев тим је замолио власти да му изађу у сусрет и пусте га да уђе у земљу, а да ће исправни формулари стићи чим пре, али су Аустралијанци то одбили, па је Новак, уместо да је већ у хотелу где би одмарао од лета, остао заглављен на аеродрому због административне грешке.

Према наводима аустралијских медија, дошло је до „клинча“ између организатора турнира и звнаичника Царине са једне, и регионалних власти Аустралије са друге стране.

Последња информација је да би Ђоковић могао да буде спроведен у имиграциони притвор док се не донесе коначна одлука.

Постоји рупа у закону

Како наводи новинар Сиднеј Морнинг Хералда, Пол Сакал, званичници Царине имају дискреционо право да Новаку дозволе улазак у земљу, упркос потезу владе Викторије и истиче да ће вероватно бити дозвољено првом рекету света да уђе у Мелбурн. Према његовим информацијама, организатори Аустралијан опена у сарадњи са Царином Аустралије раде на томе да се Новак пусти у земљу, упркос противљењу министарке спорта Џале Пулфорд.

Како год се ово завршило, већ је направљен велики скандал, јер овако се не дочекује најбољи тенисер света. Нешто тако најавио је и његов колега Пјер Ербер, који је истакао да Ђоковићу не би био у кожи и да му се спрема дочек недостојан за најбољег тенисера света и деветоструког шампиона Аустралијен опена.

Како је текао Новаков долазак у Аустралију:

– Новак слеће у 23:15 по аустралијском времену

– Првобитно му не дозвољавају да напусти авион

– Оглашава се министарка спорта са тврдњом да му неће одобрити улазак

– Новак остаје заглављен у царинском простору

– После више од два сата чекања, следи разговор са властима

Ђоковић је имао визу са којом не може да уђе као невакцинисан са медицинским изузећем. Са границе су звали владу Викторије да одобри улазак Ђоковићу и они су то одбили. Сада се чека да Ђоковић поднесе нови захтев и то формално реши, како би могао да уђе у Аустралију, а ову информацију је донео новинар аустралијског магазина „The agе“, Пол Сакал.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest