Ђоковић најавио да би могао доћи у Црну Гору: Пуж није прави симбол мене, али сам веома почаствован

„Чуо сам ту вест, мало ме је насмејало, али сам истовремено почаствован. Некако не знам колико је то баш симболично за мене, јер сам се трудио да у животу будем брз, а ето, добио сам пужа, најспорију животињу. Можда је то и нека порука за мене да морам мало да успорим. Хвала људима из Црне Горе, можда ћу већ овог лета видети ту посебну врсту пужа. Надам се да ћу, ако не могу да га дотакнем успети макар да га видим“

Недавно је Новак Ђоковић добио још једно, ако се тако може рећи, признање из Црне Горе.

Наиме, је у крашком извору у близини Подгорице откривена нова врста пужа и ријешили су да га у Новакову част назову „травунијана ђоковици“.

Новак је после побједе у осмини финала Србија опена над Сунву Квоном рекао да је чуо за вијест и да је почаствован због тога.

„Веома сам почаствован тиме, јер сам обожавалац природе и еко система, ценим све врсте животиња и биљака. Трудим се да живим у хармонији са природом. Чуо сам ту вест, мало ме је насмејало, али сам истовремено почаствован. Некако не знам колико је то баш симболично за мене, јер сам се трудио да у животу будем брз, а ето, добио сам пужа, најспорију животињу. Можда је то и нека порука за мене да морам мало да успорим. Хвала људима из Црне Горе, можда ћу већ овог лета видети ту посебну врсту пужа. Надам се да ћу, ако не могу да га дотакнем успети макар да га видим“, поручио је Новак.

Недавно је у Монте Карлу изгубио од Дана Еванса, сада је против Квона одиграо далеко боље.

„Не могу баш тако да кажем, али у неким тренуцима је пожељно изгубити, ако већ мора, најбоље је онда на почетку сезоне на шљаци. То ме је протресло, показало ми шта треба да унапредим. Веома сам задовољан данашњом игром, имаћу сада дан паузе, па онда дуел са Кецмановићем. Надам се да ће неко од наших да се бори за трофеј. Што се мене тиче, већ сам заборавио на пораз од Еванса. Чињеница је да сам тад одиграо слабо, али радујем се што сам данас играо овако добро. Идемо даље у нове победе“.

Са Кецмановићем се до сада није састајао. Каже да ће анализирати са својим тимом шта треба да ради.

„Припремам се слично за сваки меч, независно је ли противник наш тенисер или не. Са Мићом нисам имао прилику да играм, урадићу анализу. Гледао сам га јуче и данас, игра добро. То што се игра у Београду и Србији може да буде подстрек и мотивација, али танка је линија између најбољег тениса и доста слабијег квалитета, јер имаш притисак који је неминован. Кад играш код куће, осећаш да мораш да победиш, а то је другачије кад си ван Србије“, додао је Новак.

Ласло Ђере је после прве побједе рекао да је имао прије меча сгтрах да не изгуби и Новак поручује да одлично разуме како се тенисер из Сенте осјећа.

„Не чуди ме што се Ласло осећао тако, познато ми је то врло добро, и ја се осећам тако сваки пут када сам овде. Имам искуство, играо сам доста мечева пред нашим навијачима на Дејвис купу, раније на Србија опену, то ми дозвољава да се лакше носим са тим искуством, да се поставим другачије, имам бољу контролу емоција и мисли током меча. Савет? То је нешто логићно, једноставно, требалои би да што више играш, тиме ће ти бити лакше, знаћеш како треба да се носиш са тим. Сваки играч би требало да се потруди да те рутине пред мечеве одржавају и кад су овде. Знам да је то тепко, сви их зову због улазница, ту су пријатељи, има доста дистракција, али битно је кад играју овде да се потруде да се искључе“, саветује је свјетски број један.

Новак је рекао да се нада дугој традицији Србија опена.

„Увек је лепо бити у Београду. Ово је мој родни град, не може ниједно место да га замени, овде се најлепше осећам на свету. Захвалан сам што сам здрав, што сам одиграо добро данас, надам се да ћу догурати до тог меча за трофеј. Имаћу велике изазове, радујем се томе, поготово због чињенице да сам играо добро. Надамо се и већем броју публике за наредне турнире, ово је велика ствар. за нас Вредно је поменути значај организације неколико турнира на највишем професионалном нивоу. Битно је да има што више интернационалних турнира код нас, јер тако усред ових мера омогућавате нашим играчима да уштеде новац који би потрошили на путовања. Имају могућност и да напредују, а велики мотив је што играју пред домаћом публиком. Надам се да ћемо одржавати турнире дуг низ година, да ће ово постати традиција. Имамо лиценцу за четири године, тачније три са правом да је после тога откупимо. Видећемо шта ће бити. Трудимо се да уживамо у садашњем тренутку“, закључио је Ђоковић, преноси Б92.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest