Ђоновић „подијелио муку“ са Шуковићем: Посрбиће ЦГ на попису, потом ће нам узети ЕПЦГ и онда ће доћи непријатељи Раковић, Антић и Бећковић

Након пописа, сматра Ђоновић, слиједи претварање Црне Горе у економску колонију Србије.

Ранко Ђоновић / Фото: printscreen

Гостујући у емисији „Другачија радио веза“ код Дарка Шуковића, аналитичар дукљанске провинијенције и апологета одлазећег режима, Ранко Ђоновић, коментарисао је, између осталог, и изјаву проф. др Здравка Кривокапића, који је недавно цитирао краља Николу.

„Кривокапић је, што се каже, изашао је из шињела или испод мантије Амфилохија Радовића. Он је ту да спроводи програм који ће му испоставити Српска православна црква, односно Митрополија у Црној Гори и он ће то да ради. Његов задатак није ништа мање, нити ишта више“, истакао је он.

Кривокапић је, наглашава Ђоновић, изјавио да је побиједио након само 50 дана у политици.

„Замислите у каквој је он заблуди. Он је умислио да је његовим причама, које су махом несувисле, побиједио. Он не види да не би имао ни гласове своје породице да иза није стала СПЦ. Кривокапић сад има обавезу да извршава налоге те цркве. А крајњи циљ те цркве је да нема Црне Горе ни Црногораца, само да ово буде провинција ‘Велике Србије’“, казао је Ђоновић.

У политици се, међутим, вјерује Ђоновић, неће питати ни коалициони партнери. СПЦ ће, додаје, слушати и Дритан Абазовић и Небојша Медојевић.

„Питање је сада само: до кад ће да слуша Дритан Абазовић. Дритан је ту само фигурица коју повлаче други моћници из концерна Вијести“, рекао је Ђоновић.

Црногорци су непредвидив и понекад најгори народ

На Шуковићево питање „колико би Црногорци на листама које чине већину могли да поједу порција попут оне које је прије неколико дана сервирао Кривокапић и да наставе да ћуте и да му дају легитимитет“, Ђоновић је саопштио да су Црногорци непредвидиви, непоуздани и кад је најтеже, додаје он – онда бољи од свих, али му се чини да су понекад и најгори.

„То нећете наћи ни код Срба, Албанаца, Хрвата, никог. Сви други знају што им је интерес“, наглашава Ђоновић.

Међу Црногорцима, који су дио листа на власти, у емисији су поменути Жарко Ракчевић, Божена Јелушић, Миодраг Павличић.

„Сви ти које смо поменули, послије одређеног времена се освијесте. Не знам колико ће моћи да приме испод своје коже тих увредљивих изјава и до које границе ће ићи у поништавању Црне Горе. То поништавање ће ићи много брже, а они ће се опаметити, много касније“, казао је Ђоновић.

Ђоновићеве бриге око пописа

Каже да ће то поништавање ићи много брже јер је за наредну годину предвиђен попис. Циљ је, наводи, да буде око 36 одсто Срба у Црној Гори.

„Ми смо под медијском кампањом и у том смислу смо српска колонија. Треба да се чудимо што нас је и оволико, кад узмемо у обзир што су нам радили сто година“, истиче Ђоновић.

Након пописа, сматра Ђоновић, слиједи претварање Црне Горе у економску колонију Србије. Разговараће се о приватизацији Луке Бар или Електропривреде гдје ће се Србија појавити као један од кључних фактора. Србија ће моћи да политички утиче преко привредних субјеката.

„Ако вам пошаљу воз брашна као помоћ, лако ће се неки незнавени Црногорци томе прилагодити. Што ће тада причати Павличић, Јелушић“– пита се Ђоновић?

Страх од Раковића, Антића и Бећковића

Слиједи долазак у Црну Гору Раковића, Антића, Бећковића – прогнозирао је Ђоновић и сагласио се са констатацијом да ће „врата за непријатеље Црне Горе, који се тиме поносе, отворити Црногорци који се налазе на три владајуће листе“.

Питање је што је сада црногорски грађански одговор. „Већини је одговор ћутање – да им се да шанса, мада има мала група која се бори“, каже Ђоновић.

Он се запитао како да назове грађане који се одричу својих цркава и, како каже, преписују их Београдској патријашији и другој држави која „потпуно јавно саопштава да жели да Црну Гору усиса и да буде дио српског света.“

„То је сулудо“, сматра Ђоновић и додаје да ће ускоро бити јасно да су, ови што дошли на власт, дошли да продају Црну Гору.

6 thoughts on “Ђоновић „подијелио муку“ са Шуковићем: Посрбиће ЦГ на попису, потом ће нам узети ЕПЦГ и онда ће доћи непријатељи Раковић, Антић и Бећковић

  1. Ako ne zelite biti Srbi , mozete biti Hrvati ili Albanci ako vise volite. To vase Crnogorci i ono Bosnjaci,Makedonci to je samo geografski pojam , to je srednji nivo vlasti. Nema smisla od jedne pokrajine praviti drzavu i naciju kao sto nema smisla od jednog sela praviti opstinu. Drzava i nacija je vise pokrajina ujedinjenih u jednu cjelinu gdje stanovnistvo govori istim jezikom,ima iste i slicne obicaje,povezani istom infrastrukturom,ekonomijom,itd.

    1. Gospodine Krajišnik.Vi ste prevideli da Crnogoci i mi Srbi ne govorimo istim jezikom, niti pišemo istim pismom.Crnogorci ipak napokon iznjedriše 32 slova,a jezik im se od našeg razlikuje,ne pitaj.Kad se zalete ovi novije pameti,ima da oduvaju i Njegoša(Vladika Rade) i Marka Miljanova i sve Srbe crnogorskog geografskog porekla,sve da se puši!Ovaj Đonović ako ne bude šerif u Montenegru,kao namesnok NATO snaga,onda je „džabe krečio“,a sve ostale podguzne mušice, ako opet ne otmu vlast na neku fintu,onda sav trud ode u zalud.Živi i zdravi bili pa videli!Mila obavezno kandidovati za sveca u Vatikanu,budući je oko pontifikacije Stepinca, nešto zapelo.S Milom će to biti mnogo lakše,on nije mlavio Srbe (ono ranije),nego Hrvate u Dobrovniku,a ovi su svakako mazohisti pa će mu progledati kroz prste!

  2. Prvo treba da odgovaraju svi oni koji su opljačkali Crnu Goru, da vrate ili da im se oduzme opljačkano, pa neka se onda obavlja popis, a ne da nam se zamazuju oči popisom i srpskom hegemonijom.

  3. Ne razumem taj strah od posrbljavanja Crne Gore. Ovaj čovek vređa inteligenciju Crnogoraca. Valjda svaki čovek u Crnoj Gori ima dostojanstvo i čast da kaže kojim jezikom govori i šta je po narodnosti. Odricanje od NJegoša, Bećkovića,… je užas. Mi Srbi iz Srbije mučimo muku da odbranimo Nikolu Teslu, Ruđera Boškovića pa i Milankovića od Hrvata. Šiptari podigoše spomenik Skender begu a on Srbin. Muslimani slava Mehmed pašu Sokolovića a on Srbin… Neki novo nastali narodi nemaju svoje pa prisvajaju tuđe a Crnogorci otuđuju svoje genijalce. Mesto da se ponose Matijom Bećkovićem drugim Njegošom on ga jure i ne daju mu da dođe u svoju đedovinu… Ti novokomponovani Crnogorci bolje reći Milogorci pocenjuju i mrze sve što je vredno iz Crne Gore…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest