Ђорђе Балашевић добио клупу у Пули

Вријеме читања < 1 минут

Након што је на свечаној сједници Градског вијећа Пуле Ђорђе Балашевић проглашен за почасног грађанина, од данас легендарни новосадски кантаутор има своју клупицу у Пули, поручили су из Града Пуле.

Фото: Александар Гирафон Живаљевић

Непосредно након смрти Ђорђа Балашевића, који нас је изненада напустио у фебруару 2021, грађани Пуле покренули су више иницијатива ради трајног обиљежавања повезаности Пуле и омиљеног музичара.

Као најбоље рјешење одабрана је израда камене клупе на чијем је челу исписано име Ђорђа Балашевића, а на сједишту клупе добро знане ријечи: “На станици у Пули…”.

“Ово је само скроман допринос омиљеном пјевачу који је опјевао Пулу и која му је заиста била важна. Радо јој се враћао, увијек препун емоција, разумијевања и добре енергије”, рекао је градоначелник Филип Зоричић.

Клупа је постављена на дан Балашевићевог рођендана, на зеленој површини у Колодворској улици, у непосредној близини хотела Ривијера. Панонски морнар волио је Пулу, Пула је вољела њега и његове пјесме, а један од његових посљедњих концерата одржао је управо у препуној Арени 2019. године.

Извор: ЦДМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest