Ђукановић: Амбасадор Србије испунио све услове да се према њему тако поступи

Председник Црне Горе Мило Ђукановић говори у Скупштини после представљања програма нове Владе

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да је „добро што је започет процес избора нове владе“, али да је излагање мандатара Здравка Кривокапића обиловало контрадикторностима. Ђукановић је оценио дипломатске односе са Србијом да су на нивоу као са осталим државама.

„Мислим да о овој као и о претходним владама треба судити на основу онога шта ће радити, а не најавама. Основни утисак ми је да је комплетно излагање засновано на полемичким тезама у односу на предрасуде које је мандатар формирао у претходном времену и то никад није добро полазиште“, казао је Ђукановић коментаришући експозе мандатара Здравка Кривокапића у Скупштини.
Навео је да је било „много мудрије сачекати са критикама“.

„Боље би се избегле контрадикторности којима је обиловало излагање. Одаје се признање ЕУ, а истовремено се критикује оно што је Црна Гора урадила у међународној политици“, додао је он.

„Боље би се избегле контрадикторности којима је обиловало излагање. Одаје се признање ЕУ, а истовремено се критикује оно што је Црна Гора урадила у међународној политици“, додаје он.

Ђукановић је оценио и да не може стајати оцена да су се догодили први демократски избори.

„Све досадашње изборе пратила је међународна заједница. Неће бити да је Црна Гора са дефицитом демократије остварила све резултате. Није могуће говорити о Црној Гори као спрженој економији. Тешко се може одолети утиску да је реч о озбиљним предрасудама“ навео је Ђукановић.

На питање да ли ће остати председник ДПС након ванредног конгреса, кратко је одговорио „отом, потом“.

Рекао је и да су дипломатски односи са Србијом, на нивоу као са осталим државама.

„Сматрам да је амбасадор Србије испунио све услове за овакав однос Министарства спољних послова према њему“ рекао је Ђукановић.

Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *