Ђукановић бојкотовао конститутивну сједницу Скупштине Црне Горе


Верификацији 81 мандата посланика присуствовали су омбудсман Синиша Бјековић, врховни државни тужилац Ивица Станковић, предсједница Врховног суда Весна Меденица, предсједавајућа Уставног суда Десанка Лопичић


Предсједник црне Горе Мило Ђукановић бојкотовао је јучерашњу конститутивну сједницу Скупштине Црне Горе.

То је први пут од проглашења независности, али и у претходном периоду да предсједник државе бојкотује конститутивну сједницу.

На јучерашњој сједници, предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић изабран је за предсједника Скупштине, чиме је постао први опозициони званичник који је преузео нову власт након што су три коалиције “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и Црно на бијело” добиле већинску подршку грађана на парламентарним изборима.

Од укупно 71 посланика за Бечића је гласало 45 посланика из та три савеза, али и посланици Бошњачке странке и Ник Ђељошај, носилац албанске изборне листе “Генци Ниманбегу-Ник Гјелосхај”.

Посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократе и Социјалдемократска партија били су уздржани, док је Андрија Поповић (Либерална партија) био против.

Бечић је предложен у паузи сједнице, након верификовања мандата посланицима новог сазива.

Верификацију 81 мандата посланика обиљежило је одсуство Ђукановића, док су били присутни омбудсман Синиша Бјековић, врховни државни тужилац Ивица Станковић, предсједница Врховног суда Весна Меденица, предсједавајућа Уставног суда Десанка Лопичић.

One thought on “Ђукановић бојкотовао конститутивну сједницу Скупштине Црне Горе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial