Ђукановић: Кривична пријава против Катнића због уништавања службене документације

Главном специјалном тужиоцу је у вријеме када је уништавана службена документација било познато да службена лица АНБ и Владе Црне Горе уништавају службену документацију, те му се зато на терет ставља извршење кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја из члана 416 став 1 Кривичног закона, казао је адвокат Здравко Ђукановић

Knežević
Извор: Profimedia

Одбрана предсједника Атлас Групе др Душка Кнежевића поднијела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића јер није поступао по закону поводом уништавања службене документације.

„Катнић након парламентарних избора, у периоду од 31.08.2020. до 4.12.2020, није предузео законом предвиђене радње, које је као Главни Специјални тужилац био у обавези да предузме и није покренуо кривичне поступке против државних службеника АНБ и државних службеника Владе Црне Горе, који су уништавали службену документацију у периоду од парламентарних избора па све до формирања нове Владе Црне Горе. Главном специјалном тужиоцу је у вријеме када је уништавана службена документација било познато да службена лица АНБ и Владе Црне Горе уништавају службену документацију, те му се зато на терет ставља извршење кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја из члана 416 став 1 Кривичног закона, казао је адвокат Здравко Ђукановић.

Он је обавијестио јавност и да је Виши суд у Подгорици одржао рочиште у предмету Коверта, у коме су оптужени Славољуб Стјеповић и Душко Кнежевић, али да му суд није уручио позив за рочиште, док Немања Јоловић из здравствених разлога није могао да присуствује рочишту, о чему је обавијестио суд.

„Очигледно је да се и тужилаштву и суду жури да по сваку цијену подигну незакониту и бесмислену оптужницу у којем СДТ ставља на терет Душку Кнежевићу да је организовао криминалну групу која би преко Славољуба Стјеповића од Душка Кнежевића узимала новац. Одбрана ће због незаконито
одржаног рочишта предузети потребне правне радње. У овом кривичном поступку, као што је свима осим Миливоју Катнићу познато, истина да је Душко Кнежевић био принуђен да преко Славољуба Стјеповића финансира ДПС, док је Главни Специјални тужилац Миливоје Катнић вршио притисак на
возаче Душка Кнежевића да дају лажне изјаве у којима би изнијели нетачне тврдње да су они мијењали новац по налогу и за потребе Демокраског фронта“, кеже Ђукановић.

У кривичном поступку утврђено је да не постоји никаква кривична одговорност од Кнежевићевих возача, а СДТ и Миливоје Катнић још увијек као таоца, који има улогу свједока сарадника, држе Влатка Рашовића.

„Одбрана Душка Кнежевића ће у овом кривичном поступку предложити саслушање Мила Ђукановића, предсједника Црне Горе, по чијем налогу је Главни Специјални тужилац поступао, као и службенике Специјалног државног тужилаштва којима је познато да је Миливоје Катнић предузимао описане радње. Истина је јасна и неумољива: Душко Кнежевић није
организовао криминалну групу, већ је криминалну групу организовао Мило Ђукановић како би Душку Кнежевићу узимао новац. Славољуб Стјеповић је узео 97.000 еура за своје личне потребе и потребе ДПС-а, а поступци Миливоја Катнића и његових налогодаваца из ДПС-а представљају криминалне радње које као такве морају бити процесуиране пред тужилаштвом које буде било спремно да обавља своју законом превиђену функцију,“, закључио је Ђукановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *