Ђукановић најавио одбрану ЦГ „свим средствима“ од „агресивног посрбљавања“: Данас „просвјед комита“ – позивају на отпор!

Из опозиције оштро реаговали на Измјене и допуне закона о регистрима пребивалишта и боравишта док из МУП-а увјеравају д баш у интересу националних и државних интереса желе уређене регистре пребивалишта и боравишта, што ће довести до уређеног бирачког списка, а самим тим и до уређене државе

Ђукановић међу „комиташима зеленашима“

Најјача партија у опозицији, Демократска партија социјалиста (ДПС) свим средствима ће бранити државу од евидентног „агресивног покушаја посрбљавања“, поручили су из Предсједништва те пертије након јучерашње ванредне сједнице тог партијског тијела, којом је предсједавао лидер странке Мило Ђукановић.

Предсједништво ДПС-а осудило је намјеру Владе да на сјутрашњој сједници донесе Одлуку о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање услова за стицање црногорског држављанства пријемом, као и да се усвоји Нацрт Закона о измјенама и допунама Закона о регистрима пребивалишта и боравишта.

Констатована је, како су казали, недвосмислена намјера нове парламентарне већине да на тај начин спроведе изборни инжењеринг, како би се обезбиједила нелегитимна већина на наредним изборима и на силу мијењала демографска слика Црне Горе, што све води у додатну дестабилизацију државе.

„Сматрамо да овакав потез обесмишљава рад Одбора за реформу изборног законодавства који би управо требало да се бави овом материјом, и у којем представници Демократске партије социјалиста учествују у циљу изналажења најбољих компромисних рјешења, са осталим посланичким клубовима“, наводи се у саопштењу Предсједништва ДПС-а.

Поручили су да ће та партија, уколико Влада усвоји на сјутрашњој сједници наведени Приједлог Одлуке и Нацрта, напустити Одбор и упутити одговарајућу иницијативу према Уставном суду, „будући да је одлука која је предложена, због предвиђене ретроактивне примјене, апсолутно неуставна.“

„Такође, констатовано је да актуелна парламентарна већина јесте освојила потребну већину да би формирала Владу како би водила унутрашњу и спољну политику, али да то не значи да је добила право да својим дјеловањм обездржави Црну Гору и уведе је у великосрпски национални пројекат. Предсједништво је констатовало да ће Демократска партија социјалиста свим средствима бранити нашу државу од евидентног агресивног покушаја посрбљавања„, наводи се у саопштењу.

Предсједништво ДПС-а је такође разматрало предизборне активности у Херцег Новом, уз очекивање да ће та партија на предстојећим изборима остварити добар и запажен резултат.

„Комите“ опет „организирају просвјед“: Позивају на отпор, страхују од Срба и Руса

Патриотско-комитски савез ПКСЦГ организоваће данас, у 11 часова, протестни скуп испред Владе, која би на сјутрашњој сједници требало да разматра измјене Одлуке о критеријумима за стицање црногорског држављанства и измјене Закона о регистру пребивалишта и боравишта.

У ПКС истичу да власт, мимо Закона о црногорском држављанству, намјерава да лако и брзо омогући стицање држављанства за око 62.000 странаца, већином Руса и Срба.

“По нашем Уставу, онај ко добије ту могућност и одрекне се свог држављанства, постаје црногорски држављанин. То значи, да се аутоматски уписује у бирачки списак. Истовремено, наши исељеници, који немају држављанство друге државе, морају у року од годину дана, поново пријавити пребивалиште у Црној Гори; уколико не успију да дођу, као што нијесу успјели цијеле прошле године због короне, они се исто тако аутоматски бришу из бирачког списка! То је демографски инжењеринг и то им не смијемо допустити”, наводи се у објави ПКС на Фејсбуку.

Подсјетимо, то су они исти који су организовали аутоколоне нацистичким паролама.

Зато позивају грађане да им се прдруже на скупу испред Владе, како би “спасили образ Црне Горе”.

“Да оставимо својој дјеци поруку: дошли смо и побунили се! Доста калкулација колико ће нас бити, шта ћемо урадити! Нико нас не води, нико није иза нас. Ми смо грађани ове државе која је угрожена и економски и идентитетски и биолошки! Доста је чекања! Отпор грађанине”, поручују из Патриотско-комитског савеза.

Шеховић: Влада би да мијења „крвну слику“, закон о држављанству издаја државе

„Одлука којом се мијењају услови за стицање црногорског држављанства, је у директној супротности са државним интересима Црне Горе. Свако ко би гласао за такву Одлуку треба да зна да би то заправо био глас за издају сопствене државе. А о издаји не суде гласачи, него историја! Овакав етнички и изборни инжењеринг који је Влада Црне Горе припремила, а чији коначан циљ је промјена “крвне слике” нашег друштва, ГРАЂАНСКА Црна Гора не смије дозволити и мора искористити сва законом дозвољена средства да се од овакве штетне намјере одбрани„, реаговао је на свом Твитер профилу бивши министар просвјете Дамир Шеховић.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *