Ђукановић није дошао, одложена расправа о скраћењу мандата Скупштини

Foto> Printscreen

Законодавни одбор Скупштине Црне Горе одгодио је расправу о предлогу црногорског предсједника Мила Ђукановића за скраћење мандата 27. сазива парламента, јер предсједник државе није дошао на сједницу. На сједницу Одбора дошли су само Ђукановићеви савјетници, па је предсједница Одбора Маја Вукићевић навела да нема услова да се расправља о тој тачки дневног реда. “Док не дође предлагач не можемо разматрати ову тачку”, поручила је Вукићевић и додала да не опструира расправу о скраћењу мандата Скупштини.

Предсједница Одбора Маја Вукићевић казала је данас на нема услова да се сједница одбора одржи јер јој мора присуствовати предлагач односно предсједник државе Мило Ђукановић.

Вукићевић је навела да је већ једном одгодила сједницу јер јој је речено из ДПС да ће предсједник државе данас доћи на сједницу. наводи и да је спремна још једном да одгоди сједницу.

„Ја ћу ову сједницу још једном одгодити док се не стекну услови да се сједница одржи“, навела је Вукићевић.

Посланица ДПС-а Јованка Лаличић казала је да нема препрека да се сједница Одбора одржи, јер на сједницу Одбора могу да дођу и представници предлагача.

Лаличић је навела да ће сједници Скупштине присуствовати предсједник државе, али да ниједан пропис не предвића да он мора бити присутан и на сједници Одбора.

Ђукановић је у образложењу иницијативе навео да се нијесу стекли услови да мандат за састав Владе повјери лидеру Демоса Миодрагу Лекићу.

Како је рекао, консултативни процес је јасно показао да нема основа да се у Уставом предвиђеном року предложи мандатар који би обезбиједио подршку у Скупштини за састав 44. Владе Црне Горе.

“Скраћење мандата Скупштини најоптималније рјешење у датој политичкој ситуацији, и да је у најбољем интересу свих грађана Црне Горе, јер се тиме отвара могућност за организовање пријевремених парламентарних избора у сто краћем року“, сматра Ђукановић.

То ће, сматра је оцијенио, омогуцити избор Владе која ће ђеловати у пуном капацитету.

Црногорски парламент ће о предлогу Ђукановића расправљати на сједници која је заказана за петак.

Извор: ртцг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest