Ђуровић: Локалне самоуправе да осмисле програме којима ће привући госте

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић позвао је представнике локалних самоуправа да у сусрет предстојећој зимској туристичкој сезони осмисле програме којима ће привући госте, са фокусом на период ван главне туристичке сезоне.

Како је саопштено из Министарства економског развоја и туризма (МЕРТ), Ђуровић је на сједници Координационог тијела за припрему и праћење туристичких сезона, казао да су према подацима Централне банке Црне Горе приходи од ино туризма у прва два квартала ове године износили су око 238 милиона еура.

Што је за 106 одсто више у односу на првих шест мјесеци прошле године, односно на нивоу 93,3 одсто од оствареног прихода у истом периоду 2019.- истакао је Ђуровић.

Ђуровић је подсјетио да је, према подацима Монстата, туристички промет за првих седам мјесеци ове године био за 78,8 већи у односу на одговарајући период прошле године, а на нивоу од 90 одсто у односу на седам мјесеци 2019. године.

Посебно ми задовољство чини да смо остварили добре резултате у општинама на сјеверу. Жабљак и Колашин, као носиоци туризма сјеверног дијела Црне Горе, за собом имају веома успјешну сезону- рекао је Ђуровић.

Како је казао, Црна Гора постепено постаје туристичка дестинација која није само препознатљива по сунцу и мору, већ и по другим сегментима туристичке понуде просторно везане за сјеверни регион.

Валоризацијом потенцијала сјевера доприносимо смањењу регионалног туристичког дисбаланса- објаснио је Ђуровић.

Он је рекао да је успјешности сезоне на сјеверу допринијела и кампања “Осјети Црну Гору – Феел Монтенегро”, пројекат кроз који је Влада Црне Горе подржала бројне манифестације широм земље са 80 хиљада еура.

Ђуровић је позвао представнике локалних самоуправа да у сусрет предстојећој зимској туирстичкој сезони осмисле програме којима ће привући госте, са фокусом на период ван главне туристичке сезоне, а све у правцу остварења главног циља, а то је да Црна Гора постане одговорна, зелена и иновативна цјелогодишња дестинација- наводи се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest