Ђуровић: Лоши односи са Србијом који су били актуелни у прошлости се морају превазићи, желимо добросусједске односе

Вријеме читања 2 минута

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић казала је, у емисији “Патриотске игре” на Адриа телевизији, да грађење најквалитетнијих могућих односа са Србијом представља приоритет, јер је то у интересу грађана обје државе.

Казала је да јој предсједавање Скупштином не пада тешко, али да има осјећај као да смо увијек у предизборној кампањи.

„Ми би требали да се осврнемо на битне законске акте, умјесто тога. Мораћемо радити на подизању не само начина комуникације, већ и да квалитет аката које Скупштине доноси, буду што бољи. Свако мора дати допринос томе. Кад би се вратили основном задатку, имаћемо другачију перцепцију од стране грађана.“, казала је она.

Предсједница Скупштине сматра у Скупштини има велики број посланика који дају велики допринос и да заједнички морају подизати углед највеће црногорске инситуције и додала да је њен план међународних активности у разговорима са амбасадорима и да имају план за наредни период.

„То се односи на међународну сарадњу и у иностранству. Наредног мјесеца ћу бити у Атини гђе ћемо појачати сарадњу унутар Европе. Црна Гора преузима предсједавање од Грчке, и то је моја прва међународна обавеза ван граница. Вољела бих додатно да подстакнем учешће свих посланика у међународним групама и сарадњу са другим Парламентима. То ће нам бити од великог значаја како би добили датум за улазак у ЕУ.“, појаснила је Ђуровић.

Она је казала да још увијек неће посјетити регион, али да ће се са колегама из региона састати у Атини.

„Добросусједски односи су темељ онога што поштује Црна Гора и вјерујем да ће их бити доста. Сигурна сам да би посјета Београду допринијела побољшању односа. Добила сам честитку од Предсједника Скупштине Ивице Дачића. Очекујем да када буде конституисање њихових институција да ће доћи до побољшања. Ми морамо градити најбоље односе са сусједима.“, казала је она.

Ђуровић наглашава да све што је било у прошлости морамо превазићи и да подигнемо степен пријатељства са Србијиом јер дијелимо културу и историју. Казала је и да су жене доста мало заступљене у политици, али и да им је тешко да се на тај корак одлуче.

„Ипак, када се одлуче, њихов глас се далеко чује!“, нагласила је она.

„Пут ка ЕУ је био оно што је окупило актере мањинске владе“
Предсједница Скупштине је казала да је европска перспектива и обавеза испуњавања великог броја задатака и увођење реформских процеса како би ЦГ ушла у ЕУ, примарна идеја која је подстакла потписнике меморандума на формирање мањинске владе.

„Колико год смо различити, оно што нас повезује је Црна Гора и испуњавање задатака како би постали чланица ЕУ. Да би постигли тај циљ, морамо одрадити велики дио посла, и договорити се са свим учесницима у Скупштини а не само са онима који чине мањинску владу“, казала је она.

Ђуровићева је изразила жељу да ће током овог сазива Парламента и мандата ове Владе бити одређен датум кад Црна Гора приступа Европској унији

борба

One thought on “Ђуровић: Лоши односи са Србијом који су били актуелни у прошлости се морају превазићи, желимо добросусједске односе

  1. Lijepe riječi ali ste formirali vladu sa onima (sdp,dps) koji mrze srbiju i koriste svaku priliku da je oblate i zariju nož u ledja. Tako da vam je to prazna priča i nadam se da na sledećim izborima nećete proći cenzus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest