ЂУРОВИЋ: Назире се рјешење за Жељезару, идемо корак по корак

Бизнисмен Миодраг Давидовић на корак је од куповине већег дијела никшићке Жељезаре док би држава учествовала у власничком дијелу, потврдио је у разговору за Телевизију Црне Горе министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић. Но, каже, Давидовић тражи да му се дозволе алтернативни начини производње електричне енергије, јер са тренутним цијенама Жељезара не би могла бити рентабилна.

„Имамо захтјев од Давидовића да му се омогуће алтернативни извори електричне енергије. Давидовић је имао састанке са министарком екологије, урбанизма Аном Новаковић Ђуровић, са представницима ЦЕГЕС-а, ЕПЦГ, Министарством капиталних инвестиција, не може то преко ноћи, то је сад један процес, али, у сваком случају, идемо корак по корак“, наглашава Ђуровић.

За Жељезару се дакле, и назире рјешење, а министар поручује да треба бити обазрив.

„Онога тренутка када се уплати новац, када Влада и господин Давидовић уплате паре Тошчелику и буде конкретизован тај уговор, можемо тада да причамо. До сада…знате, то је посао, то је приватник, не знате шта може ту да се деси. Али, засад иде неким својим добрим током“, поручује Ђуровић.

Што се тиче арбитраже око хотела Аман на Светом Стефану, Ђуровић је казао да се ради на томе.

„Доста је тешко, сам тај уговор када је направљен, мислим да није баш најсрећније направљен, да је било доста онога ‘лако ћемо и средићемо’, а да није стављено на папир. Покушавамо да нађемо одређени компромис. Ви знате да је тај процес завршио на арбитражи у Лондону, сама та арбитража има одређене своје захтјеве, како финансијске, тако и од стране државе, наравно, и са друге стране, тако има и одређене своје рокове да се арбитража заврши и ми се надамо да ће бити у нашу корист. Али, морам да кажем да, с ове тачке гледишта и са ове временске дистанце, мислим да сви губимо. И оператер и држава. Желим да се нађе неко компромисно рјешење“, истакао је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest