ДНП: Милан Кнежевић и Драган Бојовић данас су примили Амбасадора Републике Србије у Црној Гори др Владимира Божовића у званичну посјету тој странци

Предсједник и потпредсједник ДНП Милан Кнежевић и Драган Бојовић данас су примили његову екселенцију изванредног и опуномоћеног Амбасадора Републике Србије у Црној Гори др Владимира Божовића у званичну посјету тој странци.
Током срдачног и пријатељског разговора предсједник Кнежевић је упознао амбасадора са њиховим виђењем политичког стања и прилика у Црној Гори након парламентарних избора, у којима је та странка као део Демократског фронта и коалиције “За будућност Црне Горе” остварила, заједно са друге двије опозиционе коалиције, историјску побједу. Кнежевић је истакао да је за њих приоритет свих приоритета формирање нове Владе Црне Горе у којој би и они преузели одговорност и дали свој допринос рјешавању нагомиланих проблема грађана и државе Црне Горе. Одговорним, стручним, искреним радом и људима које имају, желе показати како се исто тако одговорно, стручно и искрено може радити боље и са много више резултата него до сада. Никакве личне и партијске интересе не желе стављати изнад народних и државних, са јасним осјећајем о својој снази и улози, како у досадашњој борби за бољу и праведнију државу, тако и мјесту и значају у новој Скупштини Црне Горе. Кнежевић је истакао да је потребно пуно радити на најбољим могућим односима двије, по њему, најближе и братске државе и кроз заједничке, али истинске европске интеграције и вриједности промовисати принципе правде, истине и демократије.
Амбасадор Божовић је рекао да је дошао као пријатељ да се у име Републике Србије захвали господину Кнежевићу, и преко њега свим члановима ДНП, на досадашњем односу и пажњи према српском народу, његовој Цркви, језику, писму, као и самој Републици Србији. Истакао је да је веома охрабрен и задовољан овим што је чуо и да даје пуну подршку овако разборитим и одговорним ставовима, а који ће довести до формирања нове Владе Црне Горе – која ће, увјерен је, значајно радити на унапређењу односа између Републике Србије и Црне Горе. Драго му је да је господин Кнежевић истакао важност заједничког европског пута Србије и Црне Горе и међусобне подршке и помоћи на том путу, као и спремности да томе и он лично, и странка коју води, дају пуни допринос. Амбасадор Божовић је изразио наду да ће се цијенити свачији рад, искрена жртва и залагање за промјенама уз високу свијест и одговорност према великим очекивањима грађана који заслужују живот достојан човјека у европској породици народа којој Србија и Црна Гора, несумљиво, припадају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest