ДНП: ОДРЖАН САСТАНАК МИЛАНА КНЕЖЕВИЋА И ВЛАДА ВУКОВИЋА

Предсједник ДНП-а и члан Предсједништва Демократског фронта, Милан Кнежевић, састао се данас са Владом Вуковићем, чланом Предсједништва Југословенске комунистичке партије Црне Горе.
Кнежевић и Вуковић су закључили да нико у Црној Гори нема монопол над антифашизмом, и да се режимски доживљај антифашистичке борбе не може користити у шовинистичким нападима на Србију и српски народ.
Посебно забрињавајуће, по оцјени двојице саговорника, јесте што се пандемија корона вируса од стране режима покушала искористити за нови вид антисрпског наратива кроз чињеницу да је грађанима Србије забрањен улазак у Црну Гору.
Такви потези црногорског режима, по Кнежевићу и Вуковићу, и додатно продубљују већ ионако сложене друштвено политичке прилике, посебно јер се прогон неистомишљеника наставља несмањеном жестином и репресијом.
Кнежевић и Вуковић су на крају разговора закључили да је зато неопходно уз још већи отпор разобличавати сваки вид злоупотребе историје. Али и свих намјера режима да, фалсификујући и отимајући духовно и историјско насљеђе, створи виртуелну приватну државу, засновану на подјелама, сукобима и шовинизму.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest