До сада незабиљежено: Андроид неколико секунди прије упозорио кориснике на земљотрес

Бројни грађани Црне Горе вечерас су неколико секунди прије него што су осјетили земљотрес добили обавјештење од Андроидовог система упозорења о потресу да је могућ земљотрес, као и смјернице шта урадити.

До сада није забиљежен овај начин обавјештења на мобилним телефонима с Андроидом и подршком Гоогле сервиса, а пет до десет секунди, колико је раније стигло је обавијштење које је за многе била изненађење, али веома брзо и јасна порука шта учинити у случају подрхтавања тла.

Андроидов систем упозорења о земљотрсу је послао јасну поруку да грађани буду у приправности, да су накнадни потреси уобичајени током смиривања тла, те са смјерницама шта урадити након потреса.

Међу првим смјерницама је да се обују ципеле, провјери плин и затвори главни вентил и да се избјегавају оштећене зграде. У другом дијелу обавјештења се наводи да се ради о земљотресу и процјењеној јачини с локацијом могућег епицентра.

У задњем дијелу грађанима је посавјетовано да узму залихе за хитне случајеве као што је вода, да угасе мање пожаре уколико су се активирали, да угасе све осигураче од струје.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest