DO STOTKE ZA 3,3 SEKUNDE! Italijanska policija dobila još brži “lamborgini” (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin/Polizia di Stato

Već dvadeset godina italijanska policija u svom voznom parku posjeduje automobile marke „lamborgini”. Ova vozila koriste se za ekstremno urgentne situacije poput hitnog prenosa ljudskih organa i plazme. Ove godine policiji je dodijeljen šesti „lamborgini urus performante” koji dostiže brzinu od 100 kilometara na sat za 3,3 sekunde.

Italijanska policija je ove godine obogatila svoj vozni park šestim „lamborginijem”. U odnosu na „lamborginije” koji se nalaze u prodaji, „urus” koji je dodijeljen policiji, posjeduje video-kameru koja čita tablice kola, tablet koji posjeduje internu bazu podataka kao i defibrilator za pomoć osobama u životnoj opasnosti.

Na krovu se nalazi svjetlosna traka sa plavim led svijetlom od 360 stepeni i električnom sirenom. Ispod haube je napravljeno udubljenje za transport ljudskih organa i tkiva, što je danas jedno od glavnih djelatnosti „lamborginija” koji posjeduje italijanska državna policija.

Prvi „lamborgini” azurno plavo bijele boje po kojoj se prepoznaje italijanska policija, postala je dio njihovoj voznog parka 2004. godine i radi se o „lamborgini galardo”, nakon čega su stigli „lamborgini hurakan” LP610-4 i super SUV „urus” koji je u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od 306 km na sat i dostiže brzinu od 100 kilometara na čas za 3,3 sekunde zahvaljujući motoru V8 od 666 konja i 850 nm u paru.

„Urus performante” je kompletno uređen od strane tehničara iz Santa Agata Bolonjeze.

Pored „lamborginija” od prije nekoliko dana policija, u saradnji sa “Tesla motors” koji su opremili novi automobil za policiju, a koju je snagama reda donirala kompanija “Cav Spa” posjeduje „teslu” model X sa baterijom od 100 km, dostiže brzinu od 262 km na sat i dostiže brzinu od 100 km na sat za 3,9 sekundi.

Prije nekoliko dana je italijanska državna policija proslavila 172. godine postojanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest