DOBROSAVLJEVIĆ: Nema Hrvatska problem sa crnogorskim Parlamentom nego sa izraelskim Jad Vašemom, oni su ti koji na Jasenovac gledaju kao na genocid!

Foto: Jutjub printskrin/Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević za Borbu je komentarisao jučerašnje skandalozne izjave i miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore od strane hrvatskog ministra Gorana Grlića Radmana. Dobrosavljević je za naš portal kazao da je Hrvatska nažalost očiti primjer kako nije dovoljno samo postati država članica Evropske Unije da bi automatski usvojili ili primili evropske vrijednosti kao sastavni dio političkog vaspitanja.

„Evropske vrijednosti svakako ne počivaju na tome da se na bilo koji način negiraju zločini iz neposredne prošlosti, pogotovo oni iz Drugog svjetskog rata koji se tretiraju pod pojmovima genocida ili Holokausta. Nažalost, hrvatske političke elite bi željele da se to nekako izbriše i da više niko nema pravo da to pominje. Međutim, ako pogledate, hrvatske političke elite nemaju problem sa Parlamentom Crne Gore i njihovom namjerom da usvoje Rezolucije o genocidu na prostoru NDH, već imaju problem sa najvažnijom institucijom na globalnom nivou za proučavanje genocida i Holokausta a to je izraelski Jad Vašem.

Dobrosavljević podvlači da oni nedvosmisleno tretiraju kao pokušaj istrebljenja, genocid ili kako to Jevreji zovu, Holokaust, ono što se dešavalo na prostorima Nezavisne Džrave Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima.

„U tom smislu, djeluje krajnje cinično pokušaj da se sugeriše da bi crnogorski parlament radije trebao da raspravlja o Rezoluciji o tzv. Božićnom ustanku jer je to pokušaj relativizacije stravičnog zločina koji se dogodio na prostorima Nezavisne Države Hrvatske i koji su počinili ljudi koji su u to vrijeme predstavljali hrvatsku državu“, zaključio je Dobrosavljević za Borbu.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest