Додик након састанка са европским амбасадорима поручио: Поништићемо све законе високог представника

фото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик казао је, након састанка са амбасадорима европских земаља у Источном Сарајеву, да ће Република Српска поништити све законе које је до сада донио високи представник.

фото: РТРС

Додик је нагласио да се састанку одазвало 15 европских амбасадора којима су званичници Републике Српске пренели своје ставове.

„Они који нису дошли рекли су да локација није адекватна, вјероватно мисле да смо требали да дођемо на Башчаршију“, казао је Додик.

„Донијећемо законе у Српској да су ништавни сви закони које је донио високи представник, а то је око 140 закона“, навео је Додик на конференцији за медије одржаној након састанка.

Истакао је да то не представља сецесију, нити отцепљење, већ упозорење.

„Европска комисија неће донијети одлуку о санкцијама према Српској или неком појединцу. Желимо разговоре, али нисмо за то да нам неко пријети. Имамо право на своју уставну позицију, и не може нас нико натјерати да прихватимо нелегалног високог представника, ма из које земље да долази“, поручио је Додик.

Нагласио је да рата неће бити: „Нема потребе да ратујемо, и ниједан циљ није вриједан тога“, казао је Додик, преноси је РТРС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest