Додик: Нећу поклекнути, настављам борбу за Републику Српску

Вријеме читања 2 минута

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да неће поклекнути пред многим ауторитетима који су на разне негативне начине покушали да угрозе слободу српског народа, већ ће наставити да се бори за Републику Српску.

Фото: Printscreen

Додик је истакао да слобода никада није јефтина, да увек тражи жртве, али да се он определио да се бори за слободу, која значи постојање Републике Српске у пуном капацитету како је предвиђено Дејтонским мировним споразумом, пренеле су бањалучке „Независне новине“.

Он је истакао да су реформе, насилно давање сагласности, отимање путем одлука високог представника, прошлост и да се то више неће десити.

„Неће Република Српска ући у одлучивање на заједничком нивоу док се не повуче, поништи, шта год хоће да ураде, спали одлука Валентина Инцка коју је наметнуо. Када то ураде они који су то урадили, ми ћемо отићи тамо и почети одлучивати“, рекао је Додик новинарима у Приједору.

Он је појаснио да је крилатица изворни Дејтон везана за првобитни текст који је битно промашен, девалвиран акцијом међународних фактора, напоменувши да су неред направила четири странца, односно високи представници и тројица судија Уставног суда БиХ.

„Они су то учинили спроводећи изворну политику СДА која се лажно представља као грађанска. Она је у суштини бошњачка, муслиманска политичка партија чији је основни програм Исламска декларација Алије Изетбеговића“, нагласио је Додик.

Нема потребу, каже, за политичке дуеле или политилчка разрачунавња са Бакиром Изетбеговићем, већ има потребу да се разрачуна с њиховим програмом, јер је очигледно да он све своје опције црпи из Исламске декларације, коју и држи на свом столу.

„Не верујем да ја могу да будем крив ако је неко отишао из Велике Кладуше или Бихаћа. Верујем да су више криве њихове политике које су дозволиле да тамо дођу мигранти који изгоне домицилне Бошњаке из тих крајева“, рекао је Додик.

Он сматра да је политика Бакира Изетбеговића да овде доведе што више исламских миграната који би загорчали живот овдашњим становницима за само неколико година, када би били присиљени да им се због њихове концентрације морају дати права на држављанство, изборе.

„То је оно против чега се ја борим. Борим се против БиХ која је изван Устава БиХ, против БиХ коју у глави има Бакир Изетбеговић, коју је имао и Алија Изетбеговић, борим се против БиХ у којој су муслимани доминантан народ који жели да мајоризира Србе, према примеру како то чини са Хрватима“, појаснио је Додик.

Он је нагласио да се бори за Републику Српску која има јасан, прецизан, статус, одвојен од Бакира Изетбеговића.

„Представљам Републику Српску и српски народ и наставићу то да радим на најбољи могући начин. То чиним без икаквих оклевања и нећу поклекнути пред многим ауторитетима који су покушавали да на негативан начин, претњама, санкцијама, чудима овде угрозе слободу српског народа“, рекао је Додик.

Извор: Rtv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest