Донација Норвешке Регионалном бизнис центру

"Norway for you - Montenegro" project conference in Podgorica (hotel Ramada) - 11.03.2020.

 Донација Норвешке Регионалном бизнис центру

У оквиру пројекта “Норвешка за вас” беранском Регионалном бизнис центру одобрена су средства  од 40.630 USD за пројекат изградње капацитета управљања ресурсима и наступа на тржишту за локална предузећа.

.

Уговор о донацији  у име РБЦ  потписао је  извршни директор Небојша Бабовић, који је казао да је девет пројеката за подршку пословању одабрано у оквиру јавног позива, који ће директно или индиректно утицати на остваривање прихода и повећање могућности запошљавања , а биће ојачана и сарадња свих укључених партнера на нивоу општине.

“Краљевина Норвешка за ове активности издваја 286.000 евра, док организације за подршку пословању учествују са 15.000 евра.Краљевина Норвешка подржаће 30 пројеката за унапређење запошљивости и подршку пословању у мање развијеним подручјима Црне Горе, преко пројекта “Норвешка за вас – Црна Гора””,казао је Бабовић..

 Ови пројекти вриједни укупно 540.000 евра, допринијеће запошљавању најмање 35 особа и повећању одрживости и конкурентности малих бизниса, а представницима предузећа и организација које ће спроводити пројекте додјељени су данас сертификати о финансијској подршци Краљевине Норвешке.

“Пројекат “Норвешка за вас – Црна Гора”, који финансира Краљевина Норвешка, реализујемо у сарадњи са Министарством економије и другим ресорним министарствима задуженим за запошљавање и регионални развој. Подршка развоју малих бизниса има за циљ да повећа запошљивост у 16 општина обухваћених пројектом, док од организација за подршку пословању очекујемо да раде са привредним субјектима на развоју конкурентности, расту производње и прихода”, рекао је менаџер пројекта “Новешка за вас – Црна Гора” Армен Чекић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest