ДПС се сјетио да постоје кривичне пријаве

Вријеме читања < 1 минут

Демократска партија социјалиста поднијела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против предсједника Владе Здравка Кривокапића и других лица због сумње да су злоупотријебили свој положај и прекорачили своја службена овлашћења током догађаја на Цетињу 4. и 5. септембра 2021. године.

Како се наводи у кривичној пријави, злоупотребљавајући положај предсједника Владе, посланика, министара и др. прекорачили су границе својих службених овлашчења на начин што је Кривокапић формирао тијело које није имало никакве законске и уставне надлежности да доноси одлуке које се тичу националне безбједности, акоје је начелу са њим преузимало дјелове командовања операцијом безбједносних снага 5. септембра на Цетињу.

Фото: in4s

Као доказ наведеном уз кривичну пријаву СДТ-у је достављена фотографија из просторија Владе Црне Горе, снимљена 5. септембра, на којој су поред Кривокапића дио командног штаба поменуте операције и друга лица: посланик Марко Милачић, Момчило Копривица, министри Милојко Спајић, Оливера Ињац, Јаков Милатовић, те директор АНБ Дејан Вукшић и шеф Кабинета предсједника Владе Ивана Маловић.

Посланик Марко Милачић, у саопштењу објављеном 6. септембра изјавио је: ‘ У тренутку када се држава суочавала са блокадом путних праваца, са елементима шире пучистичке пара политичке акције руководства ДПС-а коју је оперативно водио савјетник предсједника државе Мила Ђукановића, Веселин Вељовић, усљед одбијања појединих да дјелују у заштиту државе, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић лично је преузео пуну одговорност и пуну контролу, успоставио ред и одлучно заштитио Устав, јавни ред и мир и државу Црну Гору’”, наводи се упријави.

Извор: ин4с

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest