Драгиња: Влада планирала да спроведе изборни инжењеринг и да наруши рад у Одбору

„НЕТРАНСПАРЕНТАН НЕОЗБИЉАН И ШТЕТАН ПРИСТУП“
Вуксановић Станковић: Влада планирала да спроведе изборни инжењеринг и да наруши рад у Одбору
„Истовремено је кроз Владу ушла у процедуру усвајања готових рјешења у овој области, иначе по својој садржини веома штетних, опасних и дискриминаторних, због чега су и имале за посљедицу оправдане протесте и револт грађана“


Вуксановић Станковић, Фото: Борис Пејовић

Влада је покушајем усвајања Одлуке која се тиче критеријума за држављанство и Закона о регистрима пребивалишта и боравишта планирала не само да спроведе изборни и етнички инжењеринг већ је тим чином покушала да наруши и рад у Одбору за свеобухватну изборну реформу, саопштила је данас Драгиња Вуксановић Станковић, посланица Социјалдемократске партије (СДП) у Скупштини Црне Горе.

„Такав закључак јасно произилази из чињенице да је Одлуком о образовању Одбора за свеобухватну избому реформу јасно назначено да ће се Одбор бавити питањима законских рјешења пребивалишта и боравишта, као и самог држављанства. Намјера да ова питања уреди иза леђа Одбора још је један у низу примјера нетранспарентног, неозбиљног и штетног приступа ове Владе, овога пута у веома озбиљној материји изборног законодавства гдје постоји ионако висок степен неповјерења између различитих политичких субјеката“, истакла је Вуксановић Станковић.

Она је додала да је нова власт, заједно са опозицијом, формирала скупштински одбор са јасним задатком бављења, између осталог, и материјом пребивалишта и држављанства.

„Истовремено је кроз Владу ушла у процедуру усвајања готових рјешења у овој области, иначе по својој садржини веома штетних, опасних и дискриминаторних, због чега су и имале за посљедицу оправдане протесте и револт грађана. Када све ово узмете у обзир питање је да ли се ради о лошој намјери или потпуној погубљености односно дилетантизму Владе, или је, што је најреалније, у питању и једно и друго. Наравно, представницима нове власти није први пут да једно причају, друго мисле а треће раде, а да у коначном важне теме третирају без било каквог дијалога и консултација на што их стално подсјећа и ЕУ. Чак је међу њима самима толики степен „повјерења“ и међусобног „поштовања“ да су и они који их политички подржавају фрапирани толиком количином неозбиљности коју дневно показују.

Онајје рекла да „позивају власт да покажу елементарну озбиљност, да коначно одустане од унилатералних рјешења у овим осјетљивим областима и да се створе услови да се о свему томе расправља на Одбору за свеобухватну изборну реформу, онако како је и предвиђено и планирано“.

„Дакле, дијалогом на европски начин, а не правним и институционалним насиљем“, закључила је Вуксановић Станковић.

2 thoughts on “Драгиња: Влада планирала да спроведе изборни инжењеринг и да наруши рад у Одбору

  1. Зар стварно недостатак аустријског канцелара толико утиче на жене да полуде? Или јој смета што ће након пензионисања Ивице морати чешће бити с њиме у неком од тих шест станова.

  2. Draginji ne bi mogao da pomogne austrijski kancelar, nego neki naš plećonja, jer je na izmaku snaga i tako bi se smirila. U našem selu kad se junica uzigra vode je kod dobrog vola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *