Dragoslav Bokan: Kosovska bitka još uvijek traje

Jutjub/printscreen

Kosovska bitka još uvijek traje. Dokaz za to da Kosovska bitka još uvijek traje i da kao i prije toliko vijekova, na našoj strani imamo žrtvu, podvig, bogotražiteljski pokušaj da Kosovo i Metohija budu Sveta Gora i uzdignuta ka nebu, a sa druge strane imamo zlo, laši, mržnju, srbofobiju, satanizam u različitim formama, i ta bitka između dobra i zla se vodi vijekovima, a mi smo u prvim redovima te bitke, naravno na Hristovoj strani, na strani Svete Trojice, na strani dobra i na strani istine i pravde, istakao je u razgovoru za IN4S Dragoslav Bokan, srpski književnik, kolumnista i predjsednik Instituta za nacionalnu strategiju.

,,Stradanje naših dječaka je dio te velike borbe koja se ne vodi uvijek sa uniformama, nije riječ uvijek o vojnicima, ali su uvijek tu pripadnici i predstavnici našeg naroda i naroda naših neprijatelja. Najvažnije od svega, sem bola i stradanja nemoćnih i mladih, imamo i to da oni to ne očkeuju i oni nisu ni mogli da se brane, nisu imali našu zaštitu na svojoj strani. Suština jeste ipak u tome da ta borba neprestano traje i da ta krv srpska koja kapa po tlu Kosovu i Metohije, natapa je kao neka pričasna hristolika tajna koja nas podsjeća da ćemo na kraju pobijediti.

Ako nas Jevanđenje nečemu uči, onda je do da se zna pobjednik i zna se šta je to drugi Hristov dolazak, zna se taj strašni sud. Zna se šta je opredeljenje za Carstvo nebesko, zna se za tu večnu istinu koja postoji u vremenu i ne samo u večnosti. Zato je najzanimljivije u svemu ovome da je naš narod još uvijek u borbenom stroju, da se javlja svake nedelje ujutro na prozivku, dolazeći na liturgiju i to je u stvari ono što je sama suština svega“, ističe Bokan.

Bokan kaže da podvig predstavlja i pobjedu, te da znamo da ćemo na kraju priče mi biti ti koji će proći kroz Trijmufalnu kapiju smisla.

,,Mi znamo da smo na pravoj strani i da je naše samo da istrpimo, jer naš život, lični i nacionalni jeste zadatak. Na tom zadatku svako od nas mora sa strane da doprinese, da pretrpi, da se suzdrži ako treba, da ne istrčava pred rudu, da ne puca prerano, da ne ogovara svoju braću i saborce, komandante i da ne preuveličava svoju ličnu ulogu već da polako da n za danom da doprinos sopstveni našoj zajedničkoj borbi“.

Bokan istike i da je siguran da ćemo vrlo uskoro vidjeti i te vidljive ovozemaljske rezultate te borbe, koju ćemo na kraju svih krajeva dobiti.

,,Vidjećemo i to da na zemlji, političkim i vojnim metodama ćemo se približiti toj vidljivoj pobjedi koja će dočekati naše potomke, koji će imati mnogo manje problema na KiM, ali i u drugim srpskim krajevima sa našim neprijateljima nego što su imali naši preci i nego što ih imamo mi“, zaključio je on.

(IN4S)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest