Drama u Podgorici: Mladi vaterpolisti Budućnosti napadnuti mačetama i bejzbol palicama, jedan ozbiljno povrijeđen

JutjubPrintscreen
Ozbuljan incident desio se juče nakon završetka treninga mladih vaterpolista PVK Budućnost. U neposrednoj blizi bazena SC “Morača”, njih su mačetama i bejzbolkama napala nepoznata lica, saopšteno je iz kluba. Kako dodaju, tom prilikom mladi sportista zadobio je povrede.

“Obraćamo Vam se molbom da objavite saopštenje PVK Budućnost Podgorica, nakon napada na sportistu ovog kluba, od strane više NN lica. Naime, 28 maja u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice”, navodi se u saopštenju kluba, prenosi Dan.

Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je, kako dodaju, perspektivni mladi sportista tog kluba, vaterpolo reprezentativac mladih kategorija Crne Gore, nosilac srebrne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase on osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan dak.

“Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na cijelo društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namjerno povređivanje Inanošenja bola drugim osobama, bilo psihičog ili fizičkog. Izrade smjernce i način podrške I obezbijede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati dali naša djeca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu djeca. Cio slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu”, stoji u saopštenju PVK Budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest