Драшковић: Грбовић ми је отказ дао због литија

СЕЛЕКТОР БОКСЕРСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ ТВРДИ
Драшковић: Грбовић ми је отказ дао због литија
На видео снимку, који кружи друштвеним мрежама, чује се како Драшковић у разговору са директором Спортског центра, Предрагом Ивановићем, пита да ли је, сада већ бивши градоначелник Веселин Грбовић наредио да га „макну“, а овај му одговара да то „није нимало пријатна ствар, да он није учествовао у томе, да се нашао у небраном грожђу” и да има допис од Грбовића када се не продужава уговор, не само за Драшковића него и за све остале


Драшковић на једној од литија на којима је активно учествовао, Фото: Приватна архива

Селектор Боксерске репрезентације Црне Горе и прослављени спортиста Бошко Драшковић тврди да због учешћа у литијама не може да добије стални посао, као и да му уговор није продужен управо из тог разлога. На видео снимку, који кружи друштвеним мрежама, чује се како Драшковић у разговору са директором Спортског центра, Предрагом Ивановићем, пита да ли је, сада већ бивши градоначелник Веселин Грбовић наредио да га „макну“, а овај му одговара да то „није нимало пријатна ствар, да он није учествовао у томе, да се нашао у небраном грожђу” и да има допис од Грбовића када се не продужава уговор, не само за Драшковића него и за све остале.

Ивановић
Ивановићфото: Светлана Мандић

На снимку који је брзо постао виралан, Драшковић каже: „Изабрао сам Спортски јер ме не интересује просвјета. Продужавали су ми, чекај изборе и сад иде на реваншизам. Неће му то ваљати ништа“.

Драшковић је 2018. године дипломирао на Факултету за спорт и физичко васпитање у Лепосавићу, а прошле године је одрадио приправнички у никшићком Спортском центру (СЦ) гдје је, након истека приправничког, наставио да ради по уговору који је истекао 16. новембра. „Након истека приправничког наставио сам, преко Агенције, да радим и држао сам школу бокса. Могу слободно рећи да сам био профитабилнији од појединих радника који су добили рјешење за стално. Није ме забољело то што ми уговор нијесу продужили, као начин на који је то урађено. Посљедњег дана мандата предсједника Општине, Веселин Грбовић је назвао Спортски центар и рекао им да ме макну под хитно и да ми кажу да је то он урадио. Никада нијесам ништа лоше урадио, али изгледа да је мој једини гријех што сам учествовао на литијама и да ми се зато свети. Нијесам члан ниједне партије, а учешће у литијама је био мој лични став према донесеном Закону. У репрезентацији имам боксера свих вјера, имам оне које сам довео, који су освојили медаље, а држава им се није одужила. Могу мислити како пролазе обични грађани, ако овако пролазим ја који сам најуспјешнији спортски радник. Као селектор сам донио четири медаље са европских првенстава, што није црногорски бокс урадио за 50 година уназад“, казао је Драшковић.

Грбовић
Грбовићфото: Лука Зековић
Ивановић је у одговору „Вијестима“, казао да је непријатно изненађен поступком Бошка Драшковића, с обзиром на то да га је неовлашћено снимао“. „Посебно због чињенице да сам са њим имао коректан лични и професионални однос у коме ништа није било тајно, тако да није ни постојала никаква потреба за тајним снимањем. Једино што могу дати као коментар на ваша питања је да је Спортски центар Никшић, као послодавац корисник, у случају Бошка Драшковића, у потпуности поступио у складу са законском регулативом. Напомињем, да је ЈП Спортски центар Никшић предузеће чији је оснивач Општина Никшић, као и да је корисник буџета Општине Никшић и без њене сагласности нити може да прима, нити да отпушта раднике“, пише у одговору директора СЦ-а „Вијестима“.

Ивановић се позива на Грбовићев допис из фебруара 2014. године у коме стоји, имајући у виду да је Општина оснивач Спортског центра, да не могу без сагласности оснивача да врше пријем лица у радни однос, „било по основу одрађивања приправничког стажа, уговора о обављању привремених и повремених послова, или у стални радни однос“.

фото: Светлана Мандић
Драшковић је редовно учествовао на литијама, а носио је и часни крст. Као капитен боксерске репрезентације годинама је представљао Црну Гору на бројним међународним такмичењима.

Остаће упамћен као један од најистакнутијих боксера у историји олимпијског бокса у Црној Гори.

Добитник је и највећег признања Никшића, Награде ослобођења, коју је добио 2009. године када је освојио златну медаљу на Медитеранским играма. Познат је и као велики хуманитарац па је његов опроштајни меч био у склопу хуманитарне боксерске ревије “Посљедњи ударац за Софију”, када је сав приход од продатих улазница бити намијењен за лијечење обољеле суграђанке, четворогодишње Софије Шушић, која болује од ријетке болести.

Учествовао је и у “Дневници” гдје је, опет, прикупљао новац за Софијино лијечење.

Емотивно сам реаговао када сам видио да ми се свете
На снимку се чује да Драшковић, након што је тражио од Ивановића да позове тадашњег предсједника Општине, са Грбовићем разговара, вријеђа га и пита „да ли му се то свети“.

„Проблем је у томе што се морамо држати обећања“, чује се на снимку како говори Грбовић.

„Којег обећања? О чему смо причали. Требао ми је посао. Био сам на приправничком, продужено, сад хоћеш да се светиш. Која су била обећања? На коју смо тему причали, јесам ли посао обављао како треба? Не истиче уговор. Хоћеш реваншизам“, питао је Драшковић Грбовића који му одговара да нема реваншизма већ да му уговор истиче.

Након тога, Драшковић је наставио са салвама увреда и пријетњама Грбовићу.

„Емотивно сам реаговао. Није ми била намјера да никога вријеђам, нити да пријетим, али изнервирао сам се када сам видио шта ми раде и како ми се свете, иако то ничим нијесам заслужио“, казао је Драшковић.

Vijesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *