Држављани Србије са боравком у Црној Гори имају право гласа на предстојећим изборима за посланике Народне скупштине у Србији

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом обавештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији и боравком у Црној Гори, на територији општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва, који поседују важеће личне документе Републике Србије имају право да на изборима, расписаним за 03. април 2022. године

фото: Д. Јевремовић

Председник Републике Србије Александар Вучић донео одлуку о расписивању избора за посланике Народне скупштине и да су исти заказани за 03. април 2022. године.

Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом обавештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији и боравком у Црној Гори, на територији општина Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва, који поседују важеће личне документе Републике Србије— пасош, личну карту или возачку дозволу, да имају право да на изборима, расписаним за 03. април 2022. године, гласају у Црној Гори, уколико најкасније до 12. марта 2022. године, у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом пријаве чињеницу да желе да гласај у у иностранству.

Бирачко место у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом биће отворено уколико се за гласање пријави довољан број бирача.

Лица која се до наведеног датума не пријаве, неће бити у могућности да гласају у Црној Гори, већ ће своје бирачко право моћи да искористе само у Републици Србији, у месту у ком су уписани у Јединствени бирачки списак (где имају пребивалиште).

Такође, обавештавају се бирачи да увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем податка о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте, односно пасоша.

За додатне информације заинтересована лица се могу обратити Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом, Трг Херцега Стјепана 15 (Белависта), лично, на бројеве телефона 031/350-340 031/350-320 или на е-маил  адресу[email protected]. Информације су доступне и на сајту Генералног конзулата – www.hercegnovi.mfa.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest