Дукљански академик Радован Радоњић: Историја Црне Горе је измишљотина, нема приче о митрополитима као владарима

Не може љубити туђу заставу, а водити ову државу. Не може водити и залагати се за грађанску државу, а бити човјек номинован од духовника и љубити му руку”, рекао је Радоњић.

Радован Радоњић

Дукљански идеолог и академик Радован Радоњић казао је синоћ, гостујући на ТВЦГ, да је пропало друштво у коме мандатар за састав владе љуби заставу стране државе.

“Ако се држава мири с чињеницом да ће владу да саставља човјек кога је именовала страна нерегистрована црква и који љуби заставу туђе државе не може. Он можда може, не улазим у критику његовог схватања морала, али гдје је ту наш морал? Мисли што хоћеш, али мисли то за себе, али на овој позицији мораш мислити овако, никако другачије. Не може љубити туђу заставу, а водити ову државу. Не може водити и залагати се за грађанску државу, а бити човјек номинован од духовника и љубити му руку”, рекао је Радоњић.

Он је, између осталог, упитао може ли ико замислити враћање у средњи вијек по диктатури попова.

Академик Радоњић је казао и да је прича о митрополитима као владарима измишљотина, што је писао и у својим књигама и још га, како је рекао, нико није демантовао.

Радоњић је истакао да је једини прави идентитет који човјек има или нема да буде човјек.

Он је подсјетио да људи имају и националност и вјеру и језик, али да човјека одређују праве људске вриједности.

Национални идентитет је врло варљив наратив, којег нико није никад није сасвим објаснио. Нема у бити националног идентитета, људи мијењају и националност, и вјеру и језик. Све се то мијења, и ту не можемо говорити о идентитету”, наводи Радоњић

ИН4С

5 thoughts on “Дукљански академик Радован Радоњић: Историја Црне Горе је измишљотина, нема приче о митрополитима као владарима

  1. Malo malo ,pa se ovaj starac pojavi. Pa nijesi ti istoricar. Sjecam se kada je jednom pr
    Zsa med
    fak.iz BG.govorio. zBrzo ce i ovi d ojica da odu u rupu
    Mislec ns Mila i Momira. On dobija dobre pare da zavada narod. Da bljuje. Dovoljno je vidjeti njegov.lik. I odmah vidote da je nosoj

  2. Rašo sa Njeguša, državni ,,mudrac“, životni put kao u revolucionarnim filmovima, od zanata, preko Više pedagoške škole, pa do doktorata, a znanje i obrazovanost kao kod nekog koji pametuje kod rakijskog kazana. Ne treba ga ozbiljno shvatati, jer ga tako ne shvataju ni oni koji su ga stvorili, a da bi ovako bulaznio dobio je sve komunističke nagrade u Crnoj Gori. Podsjeća ne likove iz niskobudžetnih filmova. Čudi me da Rašo ne uzme nekoliko koza i odmori, nego se ovako muči, a ne zna šta hoće da kaže. Lakše bi bilo i njemu, ali i svima ostalima.

  3. НИЈЕ ГА НИКО ДЕМАНТОВАО , ЈЕР ГА НИКО НИЈЕ НИ ЧИТАО ! ЧИМ ЉУДИ ЧУЈУ ЈЕДНУ ЊЕГОВУ ИЗЈАВУ ЈАСНО ИМ ЈЕ С КИМЕ ИМАЈУ ПОСЛА , ПА СЕ СВАКО МАИЊА БУДАЛЕТИНЕ , КОЈА НЕ ЗНА ДА НЕ ЗНА !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial