Двоструки аршини бивше власти: Заборавили гажење хамером, а данас драме због скакања по ауту!


Данашња блокада пута у Никшићу обиљежена је и насртајем комита на службено возило Владе у којем се налазила штићена особа. Иако је у возилу била кћерка премијера Здравка Кривокапића, након овог инцидента нико није ухапшен нити приведен на разговор. Полиција није реаговала, а сјетимо се само шта се дешавало 2015. године на протесту Демократског фронта и хамера који су јурили грађане. Бивша власт сад драми и жали своје присталице, а заборављају шта се дешавало прије скоро шест година.

Те године јавност су запрепастили снимци хамера у којима се налазе полицајци или особе које до дана данашњег нијесу идентификоване. Хамери су немилосрдно улетјели међу грађане који су бјежали од њега, а никада због овог инцидента нико није ухапшен нити процесуиран.

Касније ће се испоставити да је овај хамер, који користи САЈ, држава привремено одузела од Рожајца Сафета Калића, који је оптужен за прање новца од шверца дроге.

Грађани су тада попили сузавац, неки су добили батине, а данас је слика другачија.

Иако су кршили мјере окупљања, мјере забране међуградског саобраћаја ови што данас протестују су заштићени. Нико из полиције се није потрудио ни да их идентификује. Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић се огласио и поручио да је напад на кћерку премијера аларм за све, али није објаснио шта тај аларм подразумјева.

Комите су се данас окупиле и пред Владом, гдје су вријеђеле њене чланове и пјевале усташке пјесме којима би да протјерују све који не мисле исто, а ни ту нико није реаговао.

Сјећамо се сви батина које је добио Мијо Мартиновић, и како су насилнички тукли САЈ-овци једног човјека. Због овог мучког пребијања кажњен је суспендовани командат Специјалне антитерористичке јединице Радосав Лјешковић који је осуђен на пет мјесеци због помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Присјетимо се и протеста мајки, када су и на тим протестима слали полицајце под тоталним наоружање, све да застраше жене које су само тражиле своја права.

И док се комите данас жале на угроженост, а њихови налогодавци из ДПС-а “плачу” за њима, заборављају на бахатост и строгоћу коју су они спроводили док су били на власти. Заборављају на сузавац којег су посипали на сваком протесту. Не сјећају се ни хапшења које су спроводили некад и без разлога.

Полиција је иста и тада и сада, међутим сада нема хапшења и сузавца.

Борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *