Економски факултет из Косовске Митровице представљен матурантима Гимазије “Панто Малишић

Беранским матурантима представљен Економски факултет Универзитета у Приштини са сједништем у Косовској Митровици

Фото: Поглед

Економски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици високошколска је установа која је недавно прославила 60 година успјешног рада, овај факултет деценијма опстаје на Косову и Метохији и одржава и унапређује ниво свог квалитета. Декан факултета проф. др Тања Вујовић каже да са нестрпљењем очекују матуранте који ће уписати Економски факултет и да је управо то и био један од разлога посјете Гимназији „Панто Малишић“ у Беранама. Декан проф. др Вујовић упознала је матуранте најпрестижније беранске средње школе са програмом рада факултета и условима који их очекују уколико се одлуче да након завршене средње школе школовање наставе у Косовској Митровици.

“Економски факултет Универзитета у Приштини са сједиштем у Косовској Митровици данас је у Беранама на промоцији факултета и својих студентских програма гимназијалцима, матурантима који ове године завршавају средњошколско образовање. Дошли смо да им представимо наше студијске програме, да их позовемо да упишу Економски факултет с обзиром на чињеницу да заиста економска струка и наука омогућава један широк спектар лијепих занимања, сјајне каријере. Према истраживањима Светског економског форума, предвиђа се да ће у 21.вијеку економска занимања бити једна од најтраженијих и најплаћенијих. То су, морам да напоменем, занимања која су јако креативна, инспиративна, иновативна која омогућавају један лијеп живот“, казала је проф. др Вујовић.

Она је нагласила да ће студенти из Црне Горе на Економском факултету у Косовској Митровици студирати под истим условима као и грађани Републике Србије.

„Сви студенти ће имати могућност да се упишу и студирају овај факултет, на терет буџета. Такође, имаће право да аплицирају за смјештај у студентском дому који подразумијевају мјесечне трошкове око 7000 динара, што је око 60 евра. У склопу те цијене спада смјештај, менза и студирање на државном Економском факултету који има акредитоване студијске програме који ће им омогућити да стекну сва знања и вјештине неопходне за тржиште рада“, закључила је проф. др Вујовић.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest