Ексклузивно: За Поглед Драган Краповић и Божена Јелушић

Краповић за Поглед:

Кољено на врату грађана Црне Горе

Током окупљања грађана који су реаговали на хапшења и насиље над будванским функционерима, осподин Краповић је дао кратак интервју за наш портал.

Шта очекујете данас након свих ових дешавања?

Ја, прије свега, очекујем да људи буду пуштени на слободу. Видјели сте данас у Будви како поступају институције система у данашњој Црној Гори. Ја мислим да је то срамно и недопустиво…антицивилизацијски и антиевропски. Очекујем да одговорни, ако не сада, онда у демократским промјенама у Црној Гори понесу одговорност за ово што је данас урађено у Будви. Ово је, стварно, недопустиво.

Ко је све ухапшен?

Ухапшени су предсједник општине, предсједник скупштине, неколико секретара, менаџер општине…

Да ли вас подсјећају све ове слике и ова тренутна дешавања на Америку?

Апсолутно. Ја сам већ рекао. Ово је исто оно кољено које је било на врату Џорџа Флојда. То кољено је данас на врату грађана Будве и грађана Црне Горе.

Интервју

Божена Јелушић

Можете ли нам рећи која су Ваша очекивања након данашњих дешавања у Будви?

Пошто ја, ни у најружнијем сну, нисам замишљала да би данас могло доћи до ове врсте ванредних овлашћења без законског упоришта, морам рећи да би свако друго моје предвиђање било тривијално. Ја га, просто, не бих ни умјела изрећи, тако да не знам шта се може након овога догађати. Ово прекрајање изборне воље грађана на неколико дана пред расписивање избора, или, на крају, бојкота избора, са великом извјесношћу да људи који ово данас раде добију изборе, буду евентуално и на власти, очигледно има дугорочнији и малигнији циљ. То је да се извуче из људи оно мајпримитивније. Да се извуку реакције које нису никако достојне ако хоћете мирне, демократске транзиције и грађење државе и институција.

Колико сам упућена, они су већ увели ту насилно одабрану нову власт. Је ли тако?

Колико сам ја упућена, те двије особе, за које ми је жао што су пристале на то, као што ми је жао и што је одборник Џаковић допустио да се преко сузавца било што ради у његово или било чије име, они јесу тамо. А на који начин се може градити од овако нездраве климе било каква здрава атмосфера, мени то просто није јасно.

Интервју урадила: Марија Вешовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest