Епархија рашко-призренска: Отворени акт агресије од стране полиције на северу Косова и Метохије

Вријеме читања < 1 минут

„Поводом јутрошње акције Косовске полиције на северу Косова и Метохије, при чему је употребљено насиље против српских грађана, Епархија рашко-призренска изражава највећу забринутост и позива на смиривање ситуације.“

Епископ рашко-призренски Теодосије
Епископ рашко-призренски Теодосије

Епархија рашко-призренска позвала је данас на смиривање ситуације на северу Косова и на хитно повлачење полицијских снага јер, наводи, ситуација може додатно да ескалира.
„Употреба силе од стране албанске косовске полиције, посебно ватреног оружја, представља отворени акт агресије против грађана на етничкој основи и прети да изазове огромну безбедносну нестабилност“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту епархије.

Епархија рашко-призренска је позвала и међународне снаге Кфора и Еулекса да хитно успоставе мир и ред и заштите грађане од насилног понашања полиције, а грађане да покажу максималну уздржаност.

„Поводом јутрошње акције Косовске полиције на северу Косова и Метохије, при чему је употребљено насиље против српских грађана, Епархија рашко-призренска изражава највећу забринутост и позива на смиривање ситуације. Према подацима болнице из Северне Митровице најмање једна особа српске националности је рањена ватреним оружјем од стране полиције, а медији саопштавају да је број повређених већи“, навела је Епархија рашко-призренска.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest