Епидемија не посустаје, НКТ на издисају

Пише: Јован Синановић

Како су „стручњаци“ из НКТ-а (Национално координационо тијело за заразне болести) донијели прописе и препоруке по којима избори не носе епидемиолошки ризик или по ријечима директора Института за јавно здравље Црне Горе, Бобана Мугоше, да „Избори неће никог угрозити, ништа више но одлазак у продаоницу или негде друго“. Последице те „мудре“ одлуке видимо данас по броју активних и хоспитализованих случајева позитивних на ковид 19 приказаних у табели.

Чланови НКТ-а су својим поступцима доказали да нису били ту како би сачували здравље људи у Црној Гори, већ како би сачували и спроводили политичке одлуке ДПС-а. Злоупотребљавајући положаје, прогонили сте и затварали малољетна лица, свештенике, чак и владике Српске православне цркве! Ви сте били инсталирани да поштујете заклетву дату само Милу Ђукановићу, а Хипократова заклетва за вас је била необавезујућа. Својим неделима сте показали право лице, засрамите се ако вам је остало и прст образа!

Сви смо били свједоци свакодневних пријетњи чланова НКТ-а на телевизији у случају непоштовања мјера овог тијела, да би поједини чланови на челу са предсједником НКТ-а грубо кршили све мјере и препоруке које су сами донијели. И на тај начин показали и по ко зна који пут доказали да су сви закони, све мјере и препоруке у Црној Гори селективно спровођене и примењиване искључиво према неистомишљеницима власти.

Дакле, такав НКТ је давно изгубио легитимитет и интегритет, а ситуација са пандемијом постаје баш озбиљна.

Зато, господо, пошто знамо да сте до сад само доносили погрешне одлуке, коначно бисте на крају могли и једну исправну одлуку да донесете, а то је да поднесете оставке и препустите људима који ће покушати да нас извуку из амбиса у који сте нас довели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *