Ераковић: Отпуштен први пацијент који је излијечен од коронавируса

Директор Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) Јевто Ераковић казао је да су данас отпустили првог пацијента који је излијечен од коронавируса.

Јевто Ераковић

Директор Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) Јевто Ераковић казао је да су данас отпустили првог пацијента који је излијечен од коронавируса.

„Данас смо отпустили првог пацијента који је био заражен коронавирусом, у једном тренутку је био животно угрожен и чак кандидат за респиратор“, истакао је Ераковић.

Он је казао да се у КЦЦГ тренутно налази 21 пацијент који је заражен коронавирусом, од тога је 16 на инфективној и пет у интензивној јединици лијечења.

Сви на инфективној су стабилно, пацијенти који се налазе на интерној, два су на респиратору и животно су угрожени. Новост је да можемо да објавимо да нажалост имамо и најмлађег пацијента, старог три године из Бијелог Поља, његово опште стање је одлично и ако се овако настави, а мислим да нема разлога да буде другачије ми ћемо га ускоро послати на кућно лијечење„, казао је Ераковић.

Он је рекао да ово не смије бити повод за претјерано опуштање.

Молим све да се придржавају наредби, мјера и препорука. Ако у Црној Гори имамо 70 позитивних грађана данас који по подацима Института за јавно здравље (ИЈЗ) у просјеку остваре око 90 контаката, 70 нових кластера, утицаће да у року од максимум 14 дана имамо 6.000 до 6.500 новозаржених пацијената. То може да уради само 70 грађана. Од тога би 150 умрло, а 300 би било на респиратору„, рекао је Ераковић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest