Европски делегати одлучили: УРА примљена у Зелене Европе

Прва опозициона странка у независној Црној Гори која је постала дио европске фамилије

Европски делегати одлучили: УРА примљена у Зелене Европе

Делегати из тридесет осам европских земаља, гласали су на XXXИ Конгресу да се УРА прими у чланство Зелених Европе (Еуропеан Греенс Партy), најбрже растуће политичке снаге у Европи а УРА је тиме постала прва опозициона странка у независној Црној Гори која је примљена у неку породицу европских партија, саопштено је данас из Грађанског покрета УРА.
Из УРЕ подсјећају да су “након што су у новембру 2019. године у финском Тампереу поднијели апликацију, у рекордном року примљени у чланство ЕГП-а”.
“Копредсједавајући Зелених Европе, Евелин Хојтбрук и Томас Вајс, упутили су честитке покрету УРА и њеном предсједнику, Дритану Абазовићу и пожељели им добродошлицу уз нагласак да је Црна Гора заслужено добила европску опозицију”, кажу из УРЕ.
Указују и да су Зелени Европе четврта политичка снага унутар Европског парламента при чему, додају, имају и свог комесара унутар Европске комисије.
“У многим државама Европе су на власти а појединачно су најјача политичка снага у Њемачкој”, стоји на крају саопштења из УРЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest