Европској аутоиндустрији пријети велика криза

Осим недостатка рачунарских чипова, сада постоји и пријетња недостатком магнезијума која ствара ризик да ће се цијела аутомобилска индустрија зауставити.

Кина се, како пише Пословни дневник, суочава с озбиљним недостатком енергије. Кинези су су највећи произвођачи магнезијума и тренутно производе само малу количину за извоз. Разна тијела оглашавају звоно за узбуну јер је преостало довољно магнезијума да траје највише два мјесеца.

Магнезијум се углавном користи у аутомобилској индустрији за производњу алуминијума. Алуминијума је идеалан за дијелове који морају имати малу тежину, али и даље чврсту конструкцију. У суштини, без алуминијума ниједан аутомобил неће сићи с производне траке.

Кина је тренутно највећи произвођач магнезијума у свијету. Више од 85% свјетске производње у рукама је ове економске велесиле. Готово половина кинеске производње намијењена је европском тржишту, које користи готово сав испоручен магнезијум за производњу алуминија. Кина не би била Кина да није у потпуности искористила овај монополски положај. Међутим, Кина се тренутно суочава с озбиљном несташицом енергије. Због тога 35 од 50 фабрика у граду Јулину, одговорних за највећи дио производње магнезијума, морају остати затворене. Преосталих 15 фабрика добило је налог да преполови производњу. Као резултат тога, Кина је тренутно само у стању задовољити потребе унутар својих граница.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest