Фејсбук-група „Не дамо светиње“ покреће кампању – „Имовину на сунце!“

Истичемо да на истом инсистира и Влада Црне Горе, а поводом статуса црквене имовине услед усвајања потоњег Закона о слободи вјероисповијести.

Извор: Фб

Фејсбук-група „Не дамо светиње“ покреће кампању „Имовину на сунце!“, подстакнута захтјевом представника Владе Црне Горе да се СПЦ „региструје“ у овдашњим институцијама.

Наша кампања усмјерена је ка имовини поменутих представника Владе Црне Горе и аферама везаним за токове новца у последњих тридесет година, објављено је на фб групи.

Њихово саопштење преносимо у цјелини:

ПОЗИВАМО СТРУЧНУ И ШИРУ ЈАВНОСТ ДА УЧЕСТВУЈЕ У СВОЈЕВРСНОМ ПРОЦЕСУ ДОКАЗИВАЊА ПОРИЈЕКЛА ИМОВИНЕ ВЛАСТОДРЖАЦА, и то на начин што ће:

1) подсјетити свеукупну јавност на МИНУЛЕ АФЕРЕ У КОЈИМА СУ ГЛАВНИ АКТЕРИ ПРЕДСТАВНИЦИ ВЛАСТИ, било да су оне имале судски епилог или да је он изостао;

2) дати НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОЈЕДИНАЧНИМ ИМОВИНСКИМ СТАТУСИМА ВЛАСТОДРЖАЦА.

Све што сматрате важним за објаву поводом ове теме молимо да нам напишете у коментарима испод ове објаве. Поводом евентуалних нових информација које желите на овај начин да подијелите с јавношћу, молимо да оне буду написане методама истраживачког новинарства, тј. да буду дате фактографски, уз потребну документацију, фотографије и сл.

СВАКОГ ДАНА ОД ВАШИХ ПРЕДЛОГА ФОРМИРАЋЕМО ЈЕДАН ТЕКСТ који ће бити објављен на порталу ИН4С. Кампања ће трајати током мјесеца августа. Њен првенствени циљ је откривање поријекла имовине. Истичемо да на истом инсистира и Влада Црне Горе, а поводом статуса црквене имовине услед усвајања потоњег Закона о слободи вјероисповијести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *