Фејсбук планира велики редизајн како би се такмичио са ТикТоком

Вријеме читања < 1 минут

Колико ће компанији Мета бити потребно времена да имплементира ове промјене, засад није познато. Међутим, неке сличне промјене се већ догађају на Инстаграму

Фото: Pixabay

Марк Зукерберг и други званичници компаније Мета јасно показују да је такмичење с платформом ТикТок њихов приоритет, а сада је познато више детаља о начину на који то намјеравају да ураде.

Друштвена мрежа Фејсбук ради на великом редизајну главног фееда који би значајно наглашавао препоручени садржај страница, креатора и људи које корисник не прати, преноси Кликс.ба.

Према ријечима првог човјека задуженог за апликацију Фејсбук у компанији Мета, Тома Алисона, циљ је пребацивање Фејсбука у „Дискавери Енџин“, који би се у великој мјери ослањао на препоруке, нешто слично Фор Yоу фиду на ТикТоку.

Препоруке би углавном долазиле од „неповезаног“ садржаја укључујући Рилс, а корисници би видјели мање објава пријатеља и чланова породице у својим феедовима.

План подразумијева и повратак инбоxа Мессенгера у апликацију Фејсбука како би се корисници охрабрили да дијеле више садржаја из наведеног „Дискавери Енџин“.

Колико ће компанији Мета бити потребно времена да имплементира ове промјене, засад није познато. Међутим, неке сличне промјене се већ догађају на Инстаграму.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest