Фиделити консалтинг: Наше јавне финансије ће на јесен бити суве као Сахара

Тек јуче је усвојен ребаланс Владиног буџета чија је главна претпоставка остварења заправо била пројекција да ће приходи од туризма износити 60% прошлогодишњих а премијер га данас – буши као мјехур од сапунице.

Тек јуче је усвојен ребаланс Владиног буџета чија је главна претпоставка остварења заправо била пројекција да ће приходи од туризма износити 60% прошлогодишњих а премијер га данас – буши као мјехур од сапунице„, навели су из Фиделити консалтинга на својој ФБ страници.

Премијер је данас дословце казао: „Када је у питању туризам видимо да се ситуација компликује, вирус се враћа, изгледа још агресивније него у првој фази, тако да туристичка привреда не може имати велика очекивања.“

Дакле, први човјек Владе нам свима каже да од туризма нема ништа због чега је ребаланс који је његова Влада припремила а Скупштина усвојила – НЕТАЧАН.

Према нашим калкулацијама, буџету ће ове године фалити МИЛИЈАРДУ евра.То значи да ће свима, па чак и полицајцима, већ у октобру сасвим сигурно бити смањена плата. А пензије врло вјероватно у јануару 2021. Наше јавне финансије ће на јесен бити суве као Сахара„, закључили су из Фиделити консалтинга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest