(ФОТО/ВИДЕО) Снимак убиства Вукотића: За ликвидацију кавчани платили милион и по еура

ФОТО. НТВ ЖИВКОВИЋ И ПЕРУНОВИЋ

Током истраге се сазнало да је мотором управљао Јакуп Доган, члан криминалне организације коју је водио Бариш Нек

Појавили су се детаљи о осумњиченима за убиство вође црногорске банде Јована Вукотића, који је изгубио живот у оружаном нападу у Истанбулу Шишлију, пише НТВ.

image

– ФОТО. НТВ

Утврђено је да је налог за убиство Вукотића дао Радоје Живковић, члан злочиначке организације Кавач, а да су убиство извршиле двије злочиначке организације у Истанбулу у замјену за 1,5 милиона еура. Појавили су се изузетни детаљи у вези са атентатом на вођу которске банде, који је убијен у Шишлију за 1,5 милиона еура.

image

– ФОТО. НТВ
image

– ФОТО. НТВ

Организована полиција прегледала је 1.700 сати снимака на 200 локација, почевши од мјеста гдје је Вукотић убијен. На овај начин исцртавајући трасу мотоцикла, полиција је утврдила и да је на дан инцидента пратило Вукотића возило.

image

– ФОТО. НТВ
image

– ФОТО. НТВ

Утврђујући регистарску таблицу возила, екипе су своја истраживања усмјериле на мотоцикл и возило. Током истраге  се сазнало да је мотором управљао Јакуп Доган, члан криминалне организације коју је водио Бариш Нецк, за којим се трагало са црвеним обавјештењем, и Емирцан Сумер, припадник исте организације.

image

– ФОТО. НТВ
image

– ФОТО. НТВ

Организоване екипе пронашле су ГПС уређај испод аутомобила и испод пода у гепеку, у возилу у којем је Вукотић погинуо.

Продубљујући свој рад, полицијски тимови су открили да су Е.Е, Еланур Туна и Фуркан Иесил, чланови криминалне организације коју је предводио Бинали Цамгоз, који је ухваћен и ухапшен у Црној Гори  приликом претреса уз црвену потјрницт, пратили Вукотића четири мјесеца у аутомобил који су изнајмили из Измира.

image

– ФОТО. НТВ

Утврђено је да су осумњичени у потјери покушали и да убију Вукотића, али нису.

Полиција, која је са надлежнима у Црној Гори размјењивала информације ради утврђивања Вукотићевих веза, сазнала је да је у оружаним нападима између злочиначких организација „Шкаљари“ и „Кавач“ од 2014. године убијено 50 људи, а повод за то је спор око дроге.

Када су екипе откриле везе осумњичених које су идентификовале, утврђено је да су члан злочиначке организације Кавач Радоје Живковић и Здравко Перуновић дали наређење за напад на Вукотића.

Претресајући адресе осумњичених, полиција је заплијенила шест лажних пасоша, 11 лажних личних карата из разних земаља, 3 сателитска ГПС уређаја и 2 оружја коришћена у инциденту.

С друге стране, у прегледима телефона, рачунара и преносивих меморијских картица осумњичених пронађена је многа организациона документација о томе како је напад извршен.

12 осумњичених, чији су поступци у Полицијској управи Истанбула окончани, упућени су у зграду суда.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest