Гдје је и шта ради Мирна Никчевић: У име „Montenegro internacional“-а подноси иницијативе Уставном суду

Тада су изгласане допуне Пословника о раду Скупштине, а то је, према подносиоцима ове иницијативе, омогућило Скупштини да доноси нелегалне одлуке

ogradilo
Мирна Никчевић, Фото: Фејсбук

Невладина организација Montenegro internacional која се све чешће појављује са разноразним закључцима и захјевима у корис Демократске партије социјалиста а на шетуту нове власти, нарочито српског народа у Црној Гори:  дошла је до нове идеје – покретања иницијативе Уставном суду за оцјену уставности одлука донешених у Скупштини одржаној 22. новембра прошле године. 

Тада су изгласане допуне Пословника о раду Скупштине, а то је, према подносиоцима ове иницијативе, омогућило Скупштини да доноси нелегалне одлуке.

Подсјетимо, ови „интернационални монтенегрини“ чије је сједиште у САД-у више су пута јавно износили којекве неистине и фалсификате на рачун посланика нове већине, Српске православне цркве и Срба.

Иницијативу није поднио Мирсад Јаховић, све гласнији бранитељ Тековина Монтенегра него – ни мање, ни више но Мирна Ничевић!

Подсјећамо, она је била у центру скандала због својих јавно изречених увредљивих и готово фашистичих ставова на рачун СПЦ и Срба у Црној Гори док је била службеница у Министарству вањских послова у мандату Срђана Дамјановића а радила је у Амбасади ЦГ у Турској.

Наиме, ова скупина „домобрана“ је поднијела иницијативу којом траже оцјену уставности одлука донешених на засиједању Скупштине а заправо је прави разлог промјена Пословника рада Скупштине. А то је касније условило и полемике и ДПС аргументацију за оспоравање одлука донешених на сједници одржаној 28. децембра прошле године када су, између осталог, изгласане измјене и допуне Закона о слободи вјероисповијести. 

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *