Грађани могу да “одахну“: “Разочарани“ Зековић одустаје од пријава – изгубио повјерење у полицију!

Зековић је казао да се на ову одлуку одлучује због потпуног губитка повјерења у полицију, у увјерењу да су сви конструктивнии добронамјерни покушаји да се институционално заштити и допринесе ослобађању јавног простора од говора мржње и насиља били узалудни и нереални

Александар Зековић и полиција; илустрација: ИН4С

Грађански активиста Александар Саша Зековић обавијестио је Управу полиције да одустаје од свих пријава које је поднио у периоду од 1.07.2021. године у којима је оштећени свједок, указујући на то какав је третман у ЦБ Подгорица наишао Миладин Мишко Булатовић, против којег је јуче поднио кривичну пријаву због тога што је коментаришући фотографију на којој се види предсједник Црне Горе Мило Ђукановић како са унуком прелази улицу на пјешачком пријелазу, у пратњи обезбјеђења које по функцији коју обавља мора да има, написао: „Да је среће ође се креће првом пун гас“.

“Молим вас све скупа да се упознате на какав је грађанин Булатовић наишао третман у ЦБ Подгорица и колико такви наступи полицијских службеника могу да нанесу штете како по питању повјерења (као у мом случају) тако и кредибилитета полиције (у јавности)”, казао је Зековић.

Зековић је казао да се на ову одлуку одлучује због потпуног губитка повјерења у полицију, у увјерењу да су сви конструктивнии добронамјерни покушаји да се институционално заштити и допринесе ослобађању јавног простора од говора мржње и насиља били узалудни и нереални.

“Захтијевам од Управе полиције и свих надлежних организационих јединица да моментално повуку – одустану од свих захтјева за покретање прекршајног поступка који нијесу правоснажно оконачани. Та активност Управе полиције односно ЦБ/ОБ је у складу са Законом. Подвлачим, молим да све одустанете од свих захтјева за покретања ПП које сте поднијели на основу мојих пријава од 01.7.2021 на овамо”, закључио је Зековић.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest