Грађанин Мираш: Влада увриједила Цетињане по два основа

Вријеме читања < 1 минут


“Први, својеврсни је цинизам да га полажу духовни насљедници оних који су га детронизирали и други, да га полажу политичари који намјеравају да суверену државу сведу у статус србијанске колоније”.

Одговор је, како је рекао, био правовремен и пригодан.

“Цетињани су демонстративно уклонили вијенац, иначе украшен у бојама српске заставе, и поставили одговарајући, украшен у бојама црногорске државне заставе”,

Влада се, истиче, не би усудила да на такав начин понизи Цетиње, “да клир цетињске филијале београдске патријаршије, такву велеиздајничку политику не инспирише и даје јој тон”.

“По природи послања, требало би да разликује мали од смртнога гријеха – обичну увреду од велиздаје сопствене земље и народа. А она подржава Владу која ради управо ово друго. Та Влада је љубила пријестону икону у цркви на Ћипуру, као Јуда Хирста, у њеном случају, док води политику издаје Црне Горе за београдске сребрњаке. Повијест јој то неће опростити. Па се питам како ће једнога дана Богу на истину. Зато је савјетујем да не гледа трун у око свога брата, како читамо и слушамо свакодневно, него да види брвно у својему”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest