Гугл упозорио: Хитно ажурирајте „Google Chrome“

Foto: Pexels

Гугл наводи да су спољни истраживачи открили преко двадесет рањивости, од којих су осам категорисане као високоризичне, док се једна сматра критичном.

Гугл је препоручио својим корисницима да што пре ажурирају „Google Chrome“ због важних сигурносних закрпа, од којих је једна критична.

Технолошки гигант је потврдио неколико сигурносних рањивости на свим платформама и подстакао кориснике да ажурирају „Google Chrome“ што је пре могуће.

Гугл у саопштењу наводи да су спољни истраживачи открили преко двадесет рањивости, од којих су осам категорисане као високоризичне, док се једна сматра критичном.

Критична рањивост се, како наводи Форбс, тиче експлоатације меморије и постала је најчешћи метод за хаковање „Google Chrome-а“ у последњих неколико година.

Како ажурирати?

Како бисте ажурирали што пре, потребно је отићи на Chrome meni (три тачкице у горњем десном углу), затим Help (Помоћ) > About Google Chrome (О Google Chrome-u), а ажурирање ће само започети након тога. Верзија након ажурирања треба да буде „105.0.5195.54“ на „Windowsu“ и „105.0.5195.52“ на Меку.

„Google Chrome“ и сам надгледа да ли има нових ажурирања и преузима их када је то могуће. Међутим, процес је спор и понекад је потребно и по неколико недеља да ажурирање стигне до свих корисника.

Рањивости су озбиљне, а нападачи могу да их искористе за ињектирање малициозних елемената у „Google Chrome-u“.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest